PSD Suceava: Ion Lungu vrea să cheltuie un milion de euro pentru nocturnă pentru un stadion care se prăbușește. Dorin Goian s-a lămurit de intențiile binomului Lungu/Harșovschi


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, și liderul grupului PSD din Consiliul Local Suceava, Vasile Mocanu, au criticat, joi, intenția primarului Ion Lungu de a cheltui suma de un milion de euro pentru instalația de nocturnă pentru stadionul Areni, stadion care nu poate să asigure siguranța spectatorilor.

Consilierul local Vasile Mocanu a spus într-o conferință de presă că, fără consultarea populației, primarul Ion Lungu își propune ca în 2017 să aloce un milion de euro pentru nocturnă la stadionul Areni.

El s-a întrebat cum poate fi avizată construirea unei nocturne pe un stadion ce nu poate susține, în siguranță, spectatorii și ar putea să susțină această construcție.

La rândul său, președintele organizației  municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, s-a întrebat dacă sucevenii își permit să cheltuiască un milion de euro pentru nocturnă la un stadion care se prăbuşeşte şi care nu are avizele de funcţionare.

”Din stadionul Areni a rămas doar banerul cu fanfaronadă «Primăria şi Consiliul Local sprijină sportul Sucevean» . Ori facem stadion nou în spate la Metro ori punem nocturnă pe un stadion distrus de nepăsarea lui Ion Lungu. L-am întrebat cât costă o nocturnă? Mi-a răspuns nonşalant :“1.000.000 euro”. Băgăm un milion de euro într-un stadion care nu ştim dacă va mai există peste câţiva ani sau ce echipă va juca pe el? Avem o strategie, o viziune? Ion Lungu în complicitate cu Lucian Harșovschi a  încercat să folosească electoral meciul Suceava-Steaua, prăduind în două ore 50.000 euro din banii sucevenilor pentru un meci cu echipa a treia a Stelei, ocolind în mod dubios o rezolvare legală a problemei printr-o licitaţie de închiriere pe SEAP a nocturnei. Cât timp îi mai păcăliţi pe fotbaliştii de la Foresta şi pe suporteri, domnilor Lungu şi Harșovschi? Se pare că Goian s-a lămurit cu bunele intenţii ale binomului Lungu/Harșovschi! Acum vor să cheltuie 1 milion de euro, în timp ce transmit la şcoli şi grădiniţe adrese prin care se comunica în mod neruşinat  “să nu prevadă nimic la lucrări noi pentru investiţii pentru că nu sunt resurse financiare”. Ce vor cu adevărat Sucevenii, fotbal în nocturnă la câteva meciuri de divizia B sau C sau învăţământ civilizat, de calitate, reale investiţii în viitorul oraşului? I-a consultat vreodată cineva?”, a spus Dan Ioan Cușnir.(N.B.)


Intră acum și în grupul de