Viceprimarul Lucian Harșovschi anunță reluarea furnizării căldurii și a apei calde în municipiul Suceava în această după-amiază


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat că în această          după-amiază se va relua furnizarea căldurii și a apei calde în municipiul Suceava.

Harșovschi, care a supravegheat personal lucrările de remediere a avariei produse pe conducta magistrală localizată pe strada George Coşbuc, a apreciat eforturile făcute de Thermonet și Bioenergy și speră ca sistemul să funcționeze fără probleme mai departe.

”Avaria a fost remediată și a început reumplerea sistemului de transport cu apă de adaos în vederea asigurarii temperaturii și presiunii pentru punctele termice”, a arătat viceprimarul.

Thermonet Suceava a anunțat reluarea furnizării apei calde și a agentului termic, astăzi, începând cu orele 17:00 – 18:00.

Potrivit unui comunicat al distribuitorului de energie termică în municipiul Suceava, lucrările de remediere a avariei produse pe conducta magistrală localizată pe strada George Coşbuc au început încă de la ora 05:30 și s-au încheiat în jurul orei 14:00, după care s-a început reumplerea sistemului pentru creșterea de temperatură necesară pornirii punctelor termice.

“Conducta la care se lucrează este în funcțiune din anul 1974 și prezintă un grad de uzură avansat. Avaria a survenit în urmă cu aproximativ 5 zile, însă am încercat într-o primă instanță să o remediem prin montarea unor coliere pe conductă pentru a depăși cu bine perioada de temperaturi scăzute, astfel încât sucevenii să nu rămână fără apă caldă și căldură într-o perioadă critică. Am decis să începem astăzi lucrările de remediere profitând de temperaturile moderate, astfel încât să rezolvăm cât mai curând problema și să fim pregătiți pentru un nou episod de frig și viscol. De asemenea, am ales acest interval orar luând în considerare faptul că sucevenii sunt la serviciu în mare parte a zilei, astfel încât să minimalizăm impactul produs de această decizie. În plus, de la ora opririi apei calde și a căldurii, respectiv ora 06:00, până în jur de orele 08:00 – 09:00, sucevenii au putut beneficia de căldură, fiind necesare câteva ore până la golirea completă a sistemului, aspect de care, de asemenea, am ținut cont atunci când am luat această decizie”, a declarat Nicu Frunzaru, director tehnic Thermonet.

Mai mult decât atât, reprezentanții Thermonet au oferit câteva lămuriri cu privire la oprirea furnizării apei calde și a agentului termic ca urmare a lucrărilor de reparație a conductei:

“Sistemul de transport și distribuție a agentului termic aparține Primăriei, Thermonet fiind doar operatorul acestui sistem. Din păcate, de 40 de ani, sistemul nu a mai fost modernizat sau eficientizat. Există un plan de înlocuire a țevilor vechi, prin accesarea de fonduri europene, aplicantul fiind Primăria, însă procedura durează și este în curs. Între timp, Thermonet remediază și întreține sistemul de transport, asumându-și costurile de reparații și suportând pierderile, în condițiile în care rețeaua aparține domeniului public”, a declarat Mugurel Ovidiu Corlățan, directorul general Thermonet.

”Thermonet si Bioenergy Suceava, respectiv distribuitorul și producătorul de energie termică în orașul Suceava, cer scuze sucevenilor pentru disconfortul creat și îi asigură de întreaga cooperare și eficiență în rezolvarea problemelor de natură tehnică ce pot crea dificultăți în furnizarea agentului termic și a apei calde”, se mai arată în comunicatul de presă.

Thermonet Suceava a oprit joi dimineață furnizarea căldurii și apei calde în aproape tot municipiul Suceava, cu excepția cartierului Burdujeni, ca urmare a unei avarii la magistrala II de termoficare care alimentează cartierele Centru, Zamca, George Enescu, Obcini și Areni.


Intră acum și în grupul de