Suceava „a fost dusa cu zaharelul” in cadrul mega-proiectului „Suceava-utilitati si mediu la standarde europene”


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anuntat ca daca nici pâna pe data de 1 aprilie nu va primi din partea Consiliului Judetean Suceava suma de 10 milioane de euro promisa pentru refacerea sistemului de termoficare a municipiului resedinta de judet în cadrul mega-proiectului „Suceava-utilitati si mediu la standarde europene”, va propune Consiliului Local iesirea din acest proiect. Ion Lungu a spus, într-o conferinta de presa, ca Suceava „a fost dusa cu zaharelul” în cadrul mega-proiectului pentru ca s-au promis fonduri din partea CJ ca pâna la urma sa nu vina nici un euro. „Consiliul Local Suceava a fost doar folosit în acest proiect”, a tinut sa precizeze Ion Lungu, amintind ca doi ani de zile el a crezut în promisiunile ce veneau de la conducerea CJ.

„Am platit pâna acum 25 de miliarde de lei vechi drept comisioane de risc pentru acest proiect si în continuare platim si dobânzi. Daca nici pâna la 1 aprilie nu primim proiectele de executie, voi cere Consiliului Local sa se retraga din cadrul mega-proiectului si din asocierea cu CJ”, a mai spus destul de hotarât primarul în exercitiu.  

În sprijinul domniei sale a venit si fostul consilier judetean PSD, Daniel Dragoi, care a explicat ca municipiul resedinta de judet are numai de pierdut din cauza lipsei de reactie a conducerii CJ în privinta fondurilor ce trebuiau alocate Sucevei. Acesta sustine ca a facut o serie întreaga de demersuri în acest mandat, în calitate de consilier judetean, pentru ca Suceava sa primeasca banii, dar „decizia politica apartine Consiliului Judetean”. Daniel Dragoi a mai acuzat conducerea CJ ca „nu are transparenta în derularea proiectului”.


Intră acum și în grupul de