Al doilea week-end din acest an când zeci de șoferi suceveni au fost depistați băuți la volan


Intră acum și în grupul de

Zeci de șoferi suceveni au fost depistați în week-end băuți la volan în cadrul acțiunilor făcute de polițiștii suceveni pentru prevenirea accidentelor şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Principalul scop al acţiunilor desfăşurate pe perioada nopţii a fost identificarea şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, în aceste zile sute de participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, fiind aplicate zeci de sancţiuni şi suspendate peste 25 de permise de conducere, iar în cazurile în care alcoolemia depistată de aparatele etilotest a fost peste limita legală, s-au întocmit dosare de cercetare penală.

Între cazurile depistate de polițiști este cel de vineri seara de la ora 19.00, când Secția 8 Poliției Rurale Dărmănești a fost sesizată despre faptul că, pe raza satului Șerbăuți, a avut loc o tamponare, iar un conducător auto a plecat de la fața locului.

Polițiștii deplasați operativ la fața locului au identificat pe DN 2, cele două autoturisme implicate în tamponare și șoferii, un bărbat de 39 de ani, din comuna Șerbăuți și un tânăr de 20 de ani din comuna Bălcăuți.

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru  tânărul de 20 de ani și de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbatul de 39 de ani, care, a fost condus la spital, unde i s-au recoltat  probe biologice în vedere stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă la ora 00.17, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe str. Bogdan Vodă  din municipiul Rădăuți, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un localnic de 40 de ani, iar șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă, la  ora 19.30, o patrulă din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ipotești a oprit pentru control, autoturismul condus de un bărbat de 52 de ani din municipiul Suceava care circula din direcția Ipotești spre Bosanci, având un mers sinusoidal.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt echipaj de poliție a oprit sâmbătă seara pentru control pe DJ 208A, din localitatea Dolhasca, autoturismul condus de un localnic de 38 de ani care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, la  ora 22.50, un echipaj din cadrul Poliției orașului Salcea, a oprit pentru control pe DN 29, pe raza localității, autoturismul condus de un bărbat de 58 de ani din municipiul Suceava, iar șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică dimineața la ora 00.25, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe strada Unirii din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 24 de ani din comuna Ciocăneşti care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot duminică, la ora 02.50, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Dărmăneşti a oprit pentru control pe DJ 178A, din comuna Todirești, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un  tânăr de 25 de ani din orașul Cajvana care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliția Suceava menționează că duminică la ora 09,40, patrula de siguranță publică din cadrul SPR 3 Marginea, a oprit pentru control pe DJ 209K, pe raza comunei Marginea, autoturismul condus de către un bărbat de 49 ani, localnic, care are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din 01.04.2016, iar în urma testării cu etilotestul, a rezultat o alcoolemie de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind întocmit proces-verbal de constatare și sancționare a contravenției.

Poliția Suceava reiterează solicitarea ca șoferii să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice.


Intră acum și în grupul de