Măsuri speciale luate de polițiștii din Câmpulung Moldovenesc pentru a opri un bătrân de 83 de ani să mai practice taximetria ilegală


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Câmpulung Moldovenesc au adoptat mai multe măsuri pentru a împiedica un bărbat de 83 de ani din comuna Frumosu să mai practice taximetria ilegală.

Poliția Suceava a informat că polițiștii rutieri din Câmpulung Moldovenesc s-au confruntat cu un caz aparte, al unui octogenar care nu renunță să practice ilegal taximetria deși a fost sancționat de nenumărate ori.

Astfel, deşi bătrânul de 83 de ani din comuna Frumosu a adunat numeroase sancţiuni contravenţionale pentru astfel de fapte, acesta a recidivat în data de 12 ianuarie, fiind din nou surprins în trafic, desfăşurând activităţi ilicite de transport persoane.

Îngrijorător este şi faptul că „serviciile” sale sunt destul de căutate, în cadrul acţiunii de monitorizare în trafic fiind surprinşi mai mulţi cetăţeni care şi-au expus inclusiv copiii unor riscuri grave, notează Poliția Suceava care adaugă că în data de 12 ianuarie s-a constatat că bătrânul făcea transport de persoane contra cost fără a deține autorizație de taxi valabilă, având ca pasageri în autoturism trei persoane care au declarat că achită cursa.

Având în vedere că bărbatul a mai fost depistat efectuând transport de persoane contracost, existând și mai multe reclamații înregistrate la nivelul subunității de poliție în acest sens, s-a procedat la sancționarea contravențională conform prevederilor art. 55 alin. 3 lit. h din Legea 38/2003 precum și la dispunerea suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru șase luni.

În timpul întocmirii documentelor de constatare, bărbatul a încercat să plece cu tot cu autoturism de la locul faptei, fiind blocat cu autospeciala poliției, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă și reținerea permisului de conducere, pentru nerespectarea dispoziției polițistului rutier de a aștepta la volanul mașinii sale întocmirea documentelor de constatare.

După întocmirea proceselor verbale de contravenție și a documentelor de reținere a permisului de conducere şi certificatului de înmatriculare, s-a procedat şi la ridicarea şi indisponibilizarea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

 

Poliţiştii suceveni solicită cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol.(N.B.)


Intră acum și în grupul de