Gheorghe Flutur, la evenimentele dedicate lui Mihai Eminescu în Cernăuți: Am felicitat românii din regiunea Cernăuți pentru eforturile pe care le fac pentru a păstra limba română și tradițiile


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, la sfârșitul săptămânii, la mai multe evenimente organizate în regiunea Cernăuți, fiind prezent și la evenimentele dedicate poetului național Mihai Eminescu.

Flutur a declarat că a deplasarea la Cernăuți a fost făcută la invitația oficialităților din Regiunea Cernăuți, unde a participat la o serie de evenimente împreună cu guvernatorul Regiunii Cernăuți, Alexandr Fisciuk, președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ivan Muntean, primarul Cernăuțiului, Oleksi Kaspruk, dar și cu consulul general al României la Cernăuți, doamna Eleonora Moldovan.

Din delegația din județul Suceava au mai făcut parte Viorel Seredenciuc, vicepreședinte al CJ Suceava, Mihăiță Negură, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc și Gabriel Cărăbuș, directorul Bibliotecii Județene “I. G. Sbiera”.

Președintele CJ Suceava a participat, duminică, în 15 ianuarie, la Cernăuți la evenimentele dedicate poetului național Mihai Eminescu, la 167 de ani de la naștere și a depus o coroană de flori la statuia poetului, din Cernăuți.

El a menționat că ziua de 15 ianuarie, ziua nașterii poetului Mihai Eminescu, este marcată, începând din 2011, în fiecare an, ca Zi a Culturii Naționale.

„Cu această ocazie am transmis un salut românilor din Regiunea Cernăuți, pe care i-am felicitat pentru eforturile pe care le fac pentru a păstra limba română și tradițiile”, a spus Flutur care a precizat că a mulțumit autorităților de la Cernăuți pentru colaborare și sprijinul acordat și că a vorbit și despre  sprijinul nostru pentru minoritățile din județul Suceava.

Totodată, Gheorghe Flutur, a participat în partea a doua a zilei de 15 ianuarie la Festivalul Malăncii „Malanca Fest 2017”.

În cadrul festivalului au participat 46 de colective de mălăncari, iar județul Suceava a fost prezent prin Capra de la Mălini și Ansamblul Piatra Șoimului din Câmpulung Moldovenesc, formații care au fost foarte bine primite și apreciate pentru autenticitatea programelor prezentate.(N.B.)


Intră acum și în grupul de