Primarul Sucevei: Fac apel la consilierii locali să avem un buget echilibrat


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, susține o conferință de presă.

LIVE TEXT:

”O problemă importantă pentru mine personal e asigurarea căldurii și a apei calde. Imi cer scuze pentru avaria care a avut loc. Avem nevoie de fonduri. Centrala de la Bioenergy funcționează acum cu trei cazane pe gaz metan și doar unul pe lemn. Avem o problemă cu lemnul de biomasă.

Mergem înainte și îi asigur pe suceveni că vom avea căldură și apă caldă. Costurile și eforturile sunt mari însă.

Nu cred că mai repede de data de 15 februarie vom putea aproba bugetul pe anul în curs. Încasările din acest an sunt oarecum mai bune decât cele din 2016. Semne bune anul are. 22% mai mult față de primele nouă zile ale anului trecut.

Voi avea discuții cu toate grupurile de consilieri. Prima discuție am avut-o cu cei de la PSD. Acolo a participat și  președintele Organizației Municipale, dl Cușnir, care mi-a cerut să aprobăm bugetul după referendum. Nu se poate așa ceva. Voi respecta întocmai litera și spiritul legii. Voi consulta oamenii de afaceri, președinții de asociații de proprietari.

Fac apel la consilierii locali să avem un buget echilibrat.

Nu putem abandona lucrările deja începute. Trebuie duse la capăt cele pe care le avem. Sper să putem reveni la o stare de normalitate. Nu îmi propun să intru în campanie electorală. Eu voi face ce am promis în fața sucevenilor. Sper să găsim soluția corectă.

Nu am ascuns că avem datorii la școli. Avem un milion de euro pentru investiții. Până nu terminăm ce avem de făcut nu putem face altele.

Filmulețele astea cu suspendarea le-am mai văzut de câteva ori. Eu merg mai departe.

Sperăm să câștigăm fondurile de la Ambasada americană și să luăm cei 200.000 de dolari ca să reabilităm statuia lui Ștefan cel Mare din oraș.

Un mare regret pentru mine e că am fost încurajați să dezvoltăm zonele metropolitane. Din păcate pentru noi, reședințele de județ, nu putem aproba proiecte comune.

Reluăm o problemă nerezolvată la Primăria Suceava. Ieri, s-a dat definitiv rezoluția cu cei de la Rosal care contestau salubritatea. Vrem în februarie să aprobăm caietul de sarcini și la finele lunii februarie, să mergem pe SEAP cu licitația pentru salubritatea din Suceava.

Am avut și am un deosebit respect pentru Dorin Goian, dar să fim cinstiți și realiști. Am dat 1,4 milioane lei pentru Foresta. În iulie am spus că sunt reticent cu proiectul dacă în spate nu există un sponsor puternic. Nu putem face performanță fără un sponsor. Responsabilitatea nu e a mea. Dorin, dacă în ultimele zece meciuri nu era ciuca bătăilor, poate că veneau oamenii.  În ultimele zece etape ne-au bătut pe teren propriu toate comunele. O vină îi aparține și lui Dorin Goian. Rămânem alături de fotbal și handbal.

Numai eu știu de unde scot banii ca să plătim la fotbal și la handbal.

Nu vreau să intru în logica de campanie a dlui Cușnir. La vremea respectivă când se făcea firma care a concurat cu Thermonet, viceprimarul PSD era în comisie.

Nu avea niciun sens ca ciorna pe care i-am dat-o dlui Cușnir să apară în presă. Fac un apel la PSD pentru colaborare și cer sprijinul pentru două proiecte: Sala polivalentă și Parcul Șipote. E doar voință politică. Rog PSD să mă ajute să transferăm parcul și să ne ajute în mod special PSD, să ne asigure finanțare.

Am și un martor aici, în presă, când a fost vorba de a sponsoriza. Dl Armenean s-a arătat dispus să vină la echipă. Putem asigura și un buget de promovare. Dacă vreți, facem și un simpozion pentru fotbal. Primăria și-a făcut și își face datoria, dar trebuie să vină și din partea cealaltă rezultate.

Spun tranșant că mi-am făcut datoria de primar și vreau ca Thermonet să își facă treaba.”


Intră acum și în grupul de