Primarul Ion Lungu recunoaște că nici Thermonet și nici Primăria nu au respectat prevederile din contractul încheiat


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a recunoscut, miercuri, că firma de transport și distribuiție a agentului termic Thermonet, nu și-a făcut investițiile prevăzute în contract, dar că nici Primăria nu a respectat contractul și nu a pus la dispoziție întreaga rețea de distribuție și transport.

El a spus că firma Thermonet nu a făcut investițiile și că prin retragerea Elsaco Botoșani din acționariatul Thermonet planul de investiții „a rămas în aer”.

 

„Au venit cu niște propuneri. Am avut acel ghinion cu acel domn de la Botoșani, firma Elsaco, care s-a și retras. Trebuiau să facă acele investiții, noi le-am aprobat de principiu, să pună acele contoare. S-au retras și am rămas în aer”, a spus Lungu.

El a mai declarat că și dacă Thermonet vrea să rezilieze contractul, o poate face când vrea.

„Avem o culpă, noi nu le-am pus la dispoziție întreaga rețea de transport și distribuție. E vorba de porțiunea care este în disputa cu Termica. Și noi dacă vrem, o putem face. Dar sper ca lucrurile să intre în normal”, a spus Lungu.

Firma de distribuție a agentului termic în municipiul Suceava, Thermonet, s-a angajat prin contract să facă investiţii de 5 milioane de euro în reţelele pe care le au în exploatere în primii doi ani de la preluarea activității, dar că se pare că nu a făcut nimic, susține liderul organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir.

„Se pare că Thermonet nu respectă contractul cu Primăria, contractul cu sucevenii”, a spus Cușnir, într-o conferință de presă susținută joi la sediul partidului, arătând că primarul Ion Lungu nu s-a autosesizat de această situație. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de