Rata infecţiilor asociate asistenţei medicale în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a fost de 0,8 la sută în anul 2016


Intră acum și în grupul de

Directorul de îngrijiri din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava, asistent medical Doina Chirap, a declarat, joi, că rata infecţiilor asociate asistenţei medicale în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a fost de 0,8 la sută în anul 2016, fiind raportate 196 de cazuri de infecţii nosocomiale.

Chirap a spus că în cele mai multe cazuri, infecţiile nosocomiale au fost produse de bacteria Clostridium Difficile, aceste infecţii fiind întâlnite mai frecvent la pacienţi vârstnici, cu organisme tarate, ce sufereau de diabet sau de alte afecţiuni, care au urmat tratament cu antibiotice.

Ea a mai spus că în afara infecţiilor produse de Clostridium difficile, în anul 2016 au mai fost raportate infecţii urinare şi infecţii de plagă.

Directorul de îngrijiri din SJU Suceava a precizat că în anul 2016 nu a fost raportat nici un deces cauzat de infecţii intraspitaliceşti.

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că prevenirea şi controlul infecţiilor intraspitaliceşti continuă să fie o prioritate pentru spital arătând că în anul 2016 a fost suplimentat personalul medical care lucrează în Compartimentul de Prevenţie şi Combatere a Infecţiilor Asociate Asistenţei medicale.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de