Urător înjunghiat la Bosanci, în noaptea de Revelion. Agresorul a fost trimis în judecată


Intră acum și în grupul de

Un adolescent din comuna suceveană Bosanci a fost în pericol să-și piardă viața în noaptea de Revelion, după ce a fost înjunghiat în spate de fratele unui tânăr cu care a avut un conflict.

Agresorul, un consătean în vârstă de 21 de ani,  a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru tentativă de omor.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunțat, vineri, că a dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Mihai Ieremie pentru tentativă de omor.

Potrivit rechizitoriului în noaptea de 31 decembrie 2016 spre 01 ianuarie 2017, un tânăr de 17 ani din comuna Bosanci, însoțit de mai mulți prieteni, a mers pe raza comunei cu uratul, conform obiceiului și a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice, iar în jurul orei 01:00 acest grup s-a întâlnit cu un alt grup format din circa 5-7 tineri, între care se afla și fratele lui Ieremie.

Între cei doi tineri, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a avut loc un incident spontan minor, cei doi insultându-se reciproc, iar tânărul de 17 ani l-a îmbrâncit pe celălalt.

În aceste condiții, tânărul îmbrâncit l-a sunat pe fratele său căruia i-a spus că celălalt tânăr intenționează să-l bată, dar  imediat după acest apel telefonic, tânărul respectiv a abandonat orice intenție agresivă și a plecat cu un prieten pe un alt drum, spre locuința sa.

Fiind într-un taximetru, Ieremie, care și el era băut, a hotărât meargă spre zona indicată pentru a vedea ce se întâmplă, a ajuns la locul incidentului, a coborât din taximetru și a pornit apoi pe drum, pe o distanță de circa 100-200 metri, pentru a-l găsi pe agresorul fratelui său.

După puțin timp inculpatul l-a ajuns din spate pe acesta și, fără a purta vreo discuție, i-a aplicat o lovitură puternică cu pumnul în plină figură, lovitură în urma căreia tânărul a căzut cu fața în jos.

Imediat, Ieremie a scos din buzunar un cuțit tip briceag, a desfăcut lama acestuia, după care l-a înjunghiat pe tânăr în spate.

Cu toate că tânărul purta la momentul respectiv mai multe obiecte vestimentare, respectiv tricou, pulover, cojoc din piele, lovitura a fost deosebit de puternică, iar lama briceagului a produs lezarea plămânului, precizează anchetatorii.

Tânărul rănit a fost ajutat de prietenul său să ajungă acasă, de unde, ulterior, a fost transportat la Spitalul judeţean de urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.

Potrivit concluziilor cuprinse în raportul medico-legal, tânărul agresat a prezentat plagă înjunghiată hemitorace drept posterior, complicată cu pneumotorax masiv, operată, leziune de violență care s-a putut produce prin lovire cu un corp tăietor-înțepător, posibil cuțit, leziune ce necesită un număr de 25-30 zile de îngrijiri medicale.

Medicul legist a apreciat că leziunea a pus în primejdie viaţa victimei, iar atitudinea terapeutică corectă și la timp aplicată a salvat viața acesteia.

Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Suceava.

 

 


Intră acum și în grupul de