Inspectorul școlar general al județului Suceava: Elevii nu fac ore luni și marți. Cursurile se recuperează în 28 ianuarie sau prin prelungirea timpului de lucru


Intră acum și în grupul de

Inspectorul școlar general al județului Suceava, Gheorghe Lazăr, a anunțat, vineri, că zilele de luni 23 ianuarie și marți 24 ianuarie sunt libere și nu se fac cursuri.

El a spus că a primit de la Minister precizări privind efecturarea cursurilor în data de 23 ianuarie, care este zi liberă pentru personalul bugetar, în care se arată că această zi urmează să fie recuperată în data de 28 ianuarie, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până în 31 ianuarie 2017.

În 24 ianuarie nu se fac cursuri în condițiile în care, prin lege, sărbătorirea Unirii Principatelor este zi liberă.

„Luni și marți nu se fac cursuri și cursurile de luni se recuperează în 28 ianuarie, ori se poate prin prelungirea programului”, a spus Lazăr.

Mai multe unități școlare din județ au intenționat ca în zilele de luni și marți să recupereze cursurile din zilele de luni și marți de la reluarea semestrului după vacanța de iarnă care au fost suspendate din cauza vremii nefavorabile.

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care ziua de luni, 23 ianuarie este zi liberă pentru salariații din sectorul public, făcându-se astfel legătura între zilele nelucrătoare de weekend, 21-22 ianuarie, și ziua liberă de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

Ziua liberă va fi recuperată, în regim de program normal, sâmbătă, 28 ianuarie 2017, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 31 ianuarie 2017.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de