Un sucevean a sesizat Poliția că a lovit cu mașina o tânără care însă a fugit. El a recunoscut că a băut, dar a refuzat testarea

Un sucevean în vârstă de 59 de ani a sesizat, joi după amiaza, Poliția orașului Liteni, că a fost implicat într-un eveniment rutier pe raza localității, iar victima a fugit de la fața locului.

Pe timpul cercetărilor, Poliția orașului Liteni a fost sesizată prin 112 de o fată de 16 ani, din localitate, despre faptul că, a fost victima unui accident rutier, produs pe DJ 208A, la ieșirea din orașul Liteni spre Suceava.

Cu ocazia audierii, șoferul a recunoscut faptul că, în cursul zilei, s-a deplasat în orașul Liteni la niște cunoștințe, ocazie cu care, a consumat băuturi alcoolice, după care s-a deplasat cu autoturismul către locuința sa din comuna Udești, iar la ieșirea din orașul Liteni, pe DJ 208A, angajându-se într-o depășire, a acroșat cu oglinda o persoană de sex feminin ce se deplasa regulamentar pe partea stângă a aceluiași drum.

Întrucât mirosea a alcool,  polițiștii i-au solicitat șoferului să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care, a fost transportat la spital, unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluționat procedural.