Acasă Actualitate Premierul vrea masini mai putin poluante in parcurile auto ale administratiilor locale...

Premierul vrea masini mai putin poluante in parcurile auto ale administratiilor locale si centrale


Intră acum și în grupul de

Prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu a afirmat miercuri, la începutul sedintei de Guvern, ca va demara la nivelul administratiei centrale si locale mai multe actiuni care au ca scop reducerea emisiilor de CO2, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de Presa al Guvernului.

„Vreau sa dam un semnal foarte clar ca suntem preocupati de reducerea de CO2”, a precizat prim-ministrul.



Premierul Tariceanu a cerut, de asemenea, Ministerului Economiei si Finantelor sa prezinte Guvernului un program pentru reducerea emisiilor de CO2 în sectorul încalzirii cladirilor în care functioneaza autoritatile administratiei publice centrale si locale.

Totodata, premierul a cerut Ministerelor Mediului si Transporturilor sa elaboreze un Program de aliniere a parcurilor auto ale administratiei centrale, locale, ale agentiilor guvernamentale si societatilor comerciale cu capital majoritar de stat, la parametrii de protectie a mediului pe care si-i propune UE.

Masinile cu grad mare de poluare folosite în administratie trebuie înlocuite cu masini putin poluante, a aratat seful Executivului, reglementare care va fi facuta de Ministerul Transporturilor


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version