Din nou… gaterele la control


Intră acum și în grupul de

Cadrele Serviciului de Investigare a Fraudelor împreuna cu specialistii din cadrul I.T.R.S.V. Suceava, în baza planului comun de actiune intitulat „SCUTUL PADURII” au efectuat un control pe raza judetului Suceava, în vederea verificarii modului de respectare a legalitatii de catre agentii economici care desfasoara activitate de exploatare forestiera, precum si de prelucrare si comercializare a materialului lemnos. Potrivit IPJ Suceava au fost efectuate verificari la agentii economici despre care se detineau date ca valorifica material lemnos provenit ilegal, sustragându-se de la plata taxelor datorate statului.

Astfel, saptamâna trecuta au fost verificate 8 societati comerciale care au ca obiect de activitate exploatarea forestiera, prelucrarea si comercializarea materialului lemnos. Cu ocazia verificarilor, au fost constatate abateri de la legislatia în vigoare privind modul de achizitie a materialului lemnos introdus în depozite, functionarea instalatiilor de debitare a materialului lemnos, precum si privind gestionarea, completarea si utilizarea documentelor cu regim special.

Au fost constatate trei infractiuni, fiind aplicate 8 sanctiuni în valoare totala de 6.000 lei. Echipa de control a confiscat 18, 35 metri cubi material lemnos în valoare de 2.863 lei. Astfel, cu ocazia verificarilor efectuate la o firma din Brodina, s-a constatat ca administratorul societatii, C. Cristi, a comercializat cantitatea de 20,95 mc material lemnos, folosind un aviz de însotire pe care l-a falsificat în scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate statului. Acesta s-a ales cu dosar penal si urmeaza sa fie cercetat sub aspectul savârsirii infractiunilor de fals la legea contabilitatii, fals în înscrisuri sub semnatura privata si evaziune fiscala.


Intră acum și în grupul de