Ion Lungu anunță că municipalitatea pregătește proiecte cu finanțare europeană de 39,1 milioane de euro. Acestea vor fi selectate de o nouă structură-Autoritatea Urbană din municipiu


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că primăria va pregăti proiecte cu finanțare europeană de 39,1 milioane de euro care ar urma să fie depuse până în luna octombrie a acestui an la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est, menționând că proiectele vor fi selectate de o nouă structură care va fi înființată, respectiv Autoritatea Urbană.

„Încep să se miște lucrurile în ceea ce privește accesarea fondurilor europene, în ceea ce ne interesează pe noi, municipiile reședință de județ, Axa 4, de dezvoltare urbană”, a spus Ion Lungu în conferință de presă.

El a anunțat că Ministerul Dezvoltării regionale a  emis documenul de implementare a axei prioritare 4. „Aici este cadrul general, în ceea ce privește municipiile reședință de județ, vine completat cu ghidul solicitantului, care nu este lansat și cu ghidurile specifice pentru fiecare investiție. Se clarifică lucruri. Documentele strategice, Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) care pentru municipiul Suceava a fost dezvoltată și a fost trimisă la o primă discuție la ADR NE și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) care a fost licitat și sperăm ca în 15 aprilie să fie finalizat”, a declarat Ion Lungu.

Primarul a subliniat că aceste două documente strategice sunt necesare pentru depunerea de proiecte la ADRNE, iar data începerii depunerii SIDU este 20 februarie 2017 și data închiderii depunerii este 21.08 2017, iar data limită de depunere a proiectelor 29.12.2017.

„Până la sfârșitul anului se pot depune proiectele”, a spus Lungu.

El a adăugat că un alt aspect important este Autoritatea Urbană ce va fi înființată.

„ La fiecare primărie de municipiu reședință de județ se înființează o Autoritate Urbană care face prioritizarea proiectelor. Este consitituită din minim trei membri”, a spus Lungu.

El a menționat că ar dori ca șeful acestei structuri să fie Dan Dura, șeful Serviciul integrare europeană, strategii de dezvoltare.

„Sunt optimist că vom depune toate aceste documente strategice, iar în toamnă, septembrie-octombrie, să depunem proiectele pe care le vom selecta în cadrul Autorității Urbane”, a mai spus Ion Lungu.

Primarul a menționat că municipiul Suceava are alocată suma de 39,1 milioane de euro pe axa prioritară 4.


Intră acum și în grupul de