Un număr de 20 de cazuri de gripă diagnosticate clinic au fost raportate în ultima săptămână în judeţul Suceava, cele mai multe îmbolnăviri fiind înregistrate în zona Sucevei


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, miercuri, că în săptămâna 16-22 ianuarie 2017, în judeţul Suceava s-au raportat 20 de cazuri de gripă diagnosticate clinic, din care 13 în zona Sucevei, 6 în zona Rădăuţi şi un caz în zona Siret.

Zorescu a spus că din totalul cazurilor de gripă raportate, zece persoane au fost internate în spital cu acest diagnostic, din care patru din zona Sucevei şi şase din zona Rădăuţi.

În intervalul de timp menţionat, în judeţ s-au mai raportat 2771 de cazuri de viroze respiratorii, cu 70 de internări, cea mai afectată grupă de vârstă fiind 5-14 ani, unde s-au înregistrat 830 de cazuri.

Tot în săptămâna 16-22 ianuarie 2017, s-au mai înregistrat 726 de cazuri de pneumopatii acute, cu 128 de internări, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, 180, fiind raportate la grupa de vârstă 15-49 de ani.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, numărul cazurilor de viroze respiratorii şi de pneumopatii acute înregistrat săptămâna trecută este în uşoară creştere.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de