Flutur a trimis Guvernului o listă cu investiții ce trebuie finanțate în acest an în județul Suceava. El a vorbit și cu liderul PSD Suceava, Ioan Stan, să susțină marile proiecte


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că a făcut mai multe demersuri atât la Guvern cât și la primul ministru Sorin Grindeanu pentru susținerea unor investiții mari în județul Suceava.

Flutur a spus într-o conferință de presă că a avut nouă astfel de demersuri la ministere și la premier.

El a spus că solicită modernizarea Vămii Siret unde traficul este foarte aglomerat, iar timpii de așteptare sunt mari.

Totodată, Flutur a spus că în ceea ce privește drumul expres București- Pașcani-Siret a solicitat Guvernului să țină seama de aglomerările din vamă unde avem peste 700.000 de vehicule pe an.

„A crescut foarte tare traficul și am rugat să aibă în vedere prioritizarea acestui drum expres”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a solicitat Guvernului să aloce fondurile necesare pentru finalizarea în acest an șoselei de centură a municipiului Suceava, lucrare începută în anul 2008 și pentru care mai sunt necesari 63 de milioane de lei.

El a spus că, potrivit proiectului de buget, se alocă pentru șoseaua de centură se prevăd doar 36 de milioane de lei în acest an, iar 22 de milioane de lei în 2018.

Flutur a mai cerut ca și pentru centura municipiului Rădăuți să fie alocate fonduri în acest an în condițiile în care în 2017 nu sunt prevăzute alocări, ci doar în 2018 sunt prevăzuți 50 de milioane de lei.

„Solicitarea mea este în sensul să grăbească cele două șosele ocolitoare”, a spus Flutur.

El a mai declarat că a cerut să fie prevăzute fonduri pentru îndiguiri în mai multe zone de risc din județul Suceava care au fost identificate specialiști ai Apelor Române.

Președintele Consiliului Județean Suceava a mai  transmis Ministerului Finanțelor Publice solicitarea să preia creditul de 18 milioane de euro angajat de județul Suceava și mai multe localități pentru construcția mai multor magistrale de gaz natural în condițiile în care conductele au fost transferate gratuit Transgaz.

Flutur a mai spus că a solicitat și Ministerului Economiei  și Transgaz să prevadă în bugetul pentru anul 2017 fonduri pentru finalizarea conductei magistrale de gaz natural care face legătura între Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Totodată, el a solicitat și asigurarea de fonduri pentru pârtia din Masivul Rarău, pentru tronsonul al doilea.

Totodată, el a solicitat și fonduri pentru reabilitarea Gării Ițcani, dar a cerut Guvernului să aibă în vedere și căminul de bătrâni din Solca ce nu este prins la finanțare în proiectul de buget situație în care se va ajunge din nou la probleme care să fie soluționate prin fondul de rezervă al CJ Suceava.

El a spus că pentru proiectele majore ale județului Suceava l-a rugat pe președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, să aibă grijă ca să se asigure finanțarea acestora.

„ Am avut o discuție telefonică cu președintele PSD Ioan Stan și l-am rugat să aibă grijă acolo unde se discută despre prioritățile pentru Suceava și în special pentru proiectele mari de infrastructură”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de