Consiliul Local Suceava a aprobat construcția unei noi sere de flori a municipiului. Investiția e de circa 600.000 de euro


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat, joi, indicatorii tehnico economici pentru construcția unei noi sere a municipiului Suceava care să fie realizată pe o suprafață de 1.300 de mp.

Pentru acest proiect au votat 15 consilieri locali, patru au fost împotrivă, iar doi s-au abținut de la vot.

Potrivit proiectului aprobat de consilieri, valoarea investiției este de 2.738.438 de lei, circa 600.000 de euro, din care construcții-montaj de 2.152.586 lei.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a arătat că Primăria municipiului Suceava folosește, anual, circa 400.000 de flori și că „Operațiunea panseluța” nu a funcționat în acest oraș de când e el primar.

„ Noi ne facem răsaduri în serele proprii și în cea închiriată de la General Construct”, a spus Lungu.

În prezent, municipiul are o seră cu o suprafață de 370 de mp și o alta, închiariată, de 3.500 de mp, iar noua seră va avea o suprafață de 1.300 de mp.

Lucrările ar urma să fie finalizate în 12 luni de la semnarea contractului, iar finanțarea va fi multianuală în condițiile în care în acest an se va realiza procedura de licitație și se va începe lucrarea.(Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de