Primăria Fălticeni alături de elevi ai Colegiilor „Nicu Gane” și „Vasile Lovinescu”, cu sprijinul pompierilor militari asigură hrana lebedelor care iernează pe iazul Șomuz


Intră acum și în grupul de

Primăria Fălticeni a început o acțiune de asigurarea hranei pentru zeci de lebedele care iernează pe iazul Șomuz, în acest proiect fiind implicați elevi de liceu, dar și pompieri militari din localitate.

Primăria Fălticeni a organizat o acțiune în sprijinul păsărilor care iernează pe iazul Șomuz în condițiile în care în ultimele zile a fost foarte frig și păsările au de suferit.

Pe lângă administrația locală, la acțiune participă și elevii implicați în proiecte de protecția mediului de la Colegiul Național „Nicu Gane” și Colegiul „Vasile Lovinescu”, dar și reprezentanți ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni, au hrănit cele peste 20 de lebede care în în ultimele zile au fost nevoite să suporte temepraturi foarte scăzute.

„La Fălticeni a fost foarte frig în ultimele zile, situație în care au avut de suferit și păsările care iernează pe iazurile din localitate. Ne-am mobilizat pentru ca lebedele să aibă asigurată hrana în această perioadă când apa este înghețată”, a declarat primarul Cătălin Coman.

El a mulțumit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru că au răspuns solicitării și au acționat pentru siguranța participanților la această acțiune.

„Lebedele vor fi hrănite și în săptămânile care vor urma”, a spus primarul care a adăugat că situația lebedelor va fi monitorizată de Compartimentul de Mediu din Primărie și de  Poliția Locală.(Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de