Primarul de Falticeni, acuzat de PSD de risipa banului public


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan, l-a acuzat vineri, pe primarul municipiului Falticeni, Vasile Tofan , în momentul de fata candidat din partea PD-L la functia de primar, ca se foloseste de institutiile publice si de oamenii aflati în subordinea sa pentru a-si face campanie electorala. Ioan Stan a spus, într-o conferinta de presa, ca primarul municipiului Falticeni, Vasile Tofan, a ordonat Politiei Comunitare din localitate sa distribuie pliante în care este prezentata activitatea pe care a avut-o primarul în acest mandat. „A reusit sa faca un pliant dupa patru ani de activitate si îl distribuie prin intermediul Politiei Comunitare”, a mai spus deputatul Stan.  

Acesta a precizat ca Vasile Tofan a cerut politistilor comunitari sa distribuie în cutiile postale pliante care  contin informatii privind activitatea administrativa pe care a avut-o în acest mandat. Surse din cadrul PSD au declarat ca aceste pliante ar fi fost platite din bani publici, primarul insistând ca pliantul nu reprezinta o modalitate de a-si face campanie, ci este un simplu gest de informare a populatiei cu privire la activitatea pe care a depus-o în actualul mandat.

Vasile Tofan, fost vicepresedinte al PNL Suceava, a anuntat ca va candida pentru un nou mandat din partea PD-L. Reamintim ca în urma cu aproximativ 4 ani, Tofan a demisionat din functia de primar, la câteva luni dupa ce fusese ales ca edil-sef, acuzând lipsa de perspectiva financiara a Primariei din Falticeni. La acea vreme, liberalii au reusit prin manevre notariale, sa faca în asa fel încât demisia primarului sa nu poata fi luata în calcul, desi ea ajunsese pe biroul prefectului judetului Suceava.


Intră acum și în grupul de