Flutur: Prin parlamentarii suceveni ai PNL solicităm fonduri pentru finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău. E nevoie de încă 14 milioane de lei în acest an

Președintele Consiliului Județean Suceava și al organizației județene PNL, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri seara, că împreună cu parlamentarii liberali de Suceava a fost formulat un amendament la legea bugetului prin care să se aloce suma de 14 milioane de lei pentru finalizarera pârtiei din masivul Rarău.

Astfel, potrivit lui Flutur, amendamentul propune suplimentarea sumei prevăzute pentru Ministerul Turismului pentru realizarea obiectivelor de investiţii în turism  cu suma de 14 milioane de lei pentru realizarea obiectivului de investiţii Pârtia de Schi ”Rarăul” din municipiul Câmpulung Moldovenesc în vederea finalizării tronsonului I și începerea lucrărilor la tronsonul II.

Astfel, suma totală alocată pentru anul 2017 urmează să devină 18,9 milioane de lei din care 8,9 milioane de lei pentru finalizarea tronson I și 10 milioane de lei pentru începerea lucrărilor la tronsonul II, în condițiile în care prin proiectul de buget este prevăzută doar suma de 4,9 milioane de lei.

Autorii amendamentului, senatorul  Daniel-Constantin Cadariu și deputații Ioan Bălan, Angelica Fădor, Bogdan Gheorghiu și Dumitru Mihalescul, arată că pârtia de schi din Stațiunea turistică de interes național Câmpulung Moldovenesc, inclusă în Programul Național de Dezvoltare a Turismului “Schi în România”, proiect promovat prin H.G. nr. 426/08.04.2009, se află în prezent într-un stadiu avansat de finalizare.

Domeniul schiabil cu lungime totală de 4,5 km și diferența de nivel de 800 m oferit de această investiție va fi unic în România prin spectaculozitatea traseului. Pârtia se împarte în două tronsoane. Pe tronsonul I, cu o lungime de 2,8 km, s-au finalizat lucrările la instalația de transport pe cablu, celelalte lucrări – profilarea pârtiei, parcarea, clădirea administrativă, instalația de iluminare, fiind realizate în procent de 88 %. La tronsonul II, cu o lungime de 1,7 km, lucrările nu au început din cauza lipsei finanțării, se arată în motivația de susținere a amendamentului.

Finalizarea acestei investiții va contribui la dezvoltarea turismului în zonă, prin extinderea domeniului schiabil al județului Suceava, la atragerea de investitori și la crearea de locuri de muncă, mai arată parlamentarii liberali suceveni.

Pentru finalizarea în anul 2017 a lucrărilor la tronsonul I este necesară alocarea sumei de 8,8 milioane lei. Pentru realizarea tronsonului II, sunt necesari 29,4 milioane lei, mai arată liberalii.