Doi frați din Vicovu de Sus, suspecți în mai multe furturi din locuințe. Pe lângă electronice, unelte electrice, aceștia au furat și 40 de litri de pălincă

Polițiștii din Vicovu de Sus au reținut un adolescent de 16 ani care este suspect, împreună cu fratele său, de mai multe furturi din locuințe.

Astfel, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au reușit identificarea unui motoscuter furat în noaptea de 24/25 ianuarie din curtea locuinței unui bărbat din orașul Vicovu de Sus.

În acest caz a fost constituită o echipă investigativă care a demarat cercetările în vederea identificării autorilor faptei şi tragerii acestora la răspundere penală.

În urma activităţilor investigative şi de cercetare penală efectuate au fost identificate cele două persoane care au sustras scuterul,  un tânăr de 16 ani şi fratele acestuia,  ambii domiciliați în orașul Vicovu de Sus.

Ulterior, în data de 30 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți o propunere în vederea încuviințării efectuării unei percheziții domiciliare la imobilul unde locuiesc cei doi, ulterior instanţa competentă emiţând autorizaţiile de percheziţie.

FOTO: www.mirror.co.uk

Astfel, în 2 februarie, cu sprijinul unei grupe din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava, s-a efectuat percheziția domiciliară la imobilul locuit de cei doi din orașul Vicovu de Sus.

Cu ocazia desfășurării percheziției la imobilul susmenționat au fost identificate mai multe bunuri, respectiv boxe audio de diferite dimensiuni și mărci, un subwofer audio, o bicicletă, trei drujbe, un polizor unghiular, un prelungitor tip rolă, un DVD player, acestea fiind ridicate pentru continuarea cercetărilor.

În continuare, având indicii că o cantitate din pălincă sustrasă la data de 24/25.01.2017 din anexa unei locuinţe a fost depozitată într-o casă de pe aceeași stradă, în timpul efectuării percheziției, s-a solicitat procurorului de caz încuviințarea extinderii percheziției domiciliare și la acest imobil.

Cu această ocazie, în podul locuinței au fost identificate mai multe recipiente din material plastic în interiorul cărora se aflau aproximativ 40 litri de lichid incolor care emana un miros specific unei băuturi distilate.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că o parte din bunurile identificate, menționate mai sus, provin din mai multe fapte de furt calificat cu autor necunoscut, înregistrate la nivelul acestei subunități de poliție.

Polițiștii din cadrul poliției orașului Vicovu de Sus au dispus continuarea urmării penale față de suspecții cu privire la furtul comis la data de 24/25.01.2017. În continuare urmează a fi efectuate cercetări în vederea probării întregii activități infracționale a celor doi și după caz luarea unor măsuri preventive.

Față de suspectul tânărul de 16 ani s-a dispus măsura reținerii pentru o perioada de 24 de ore, urmând să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării unei măsuri preventive.