(FOTO) Membrii unei familii din Oradea, reținuți după ce au fost prinși în trafic, la Pojorâta, cu țigări de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Secției 11 Politie Rurala Pojorâta au oprit joi dimineață pentru control pe raza comunei Pojorâta, în zona unei stații peco, autoutilitara condusă de către un bărbat, de 29 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, și au constatat că cel în cauză transportă pachete cu ţigări de provenienţă  Ucraina.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, în autovehicul se mai aflau părinții şoferului, respectiv un bărbat, de 55 de ani și o femeie, de 53 de ani, din aceeași localitate.

În spațiul de depozitare al autovehiculului, în partea din spatele a scaunelor pentru pasageri, într-un loc anume amenajat, a fost identificată o cantitate cu țigări de contrabandă, ambalată în colete din carton fără banderole de accizare.

În urma inventarierii s-a stabilit că bărbatul de 29 de ani transporta 8.498 pachete ţigări (169.960 bucăţi ţigarete). Prejudiciul cauzat este de 93.835 lei, conform adresei Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași din 02.02.2017.

S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „contrabandă” și s-a dispus confiscarea cantității de 8498  pachete de țigări cu valoarea de mai sus şi indisponibilizarea autoturismului, în valoare de aproximativ 11.000 lei.

În cauză s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a celor trei persoane, care au fost introduse în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, în cursul zilei de vineri, să se stabilească cu exactitate, după consultarea probelor din dosar, măsurile preventive ce urmează a fi propuse instanței.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse, mai precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de