Zeci de firme și autovehicule de transport verificate în week-end de polițiști în Rădăuți și pe E85 între Suceava și Siret


Intră acum și în grupul de

Zeci de firme și autovehicule de transport au fost verificate de polițiștii suceveni în week-end.

Poliția Suceava arată că siguranţa mediului de afaceri şi siguranţa consumatorilor sunt priorităţi permanente ale poliţiştilor, iar pentru identificarea celor care nu respectă legislaţia specifică poliţiştii organizează în permanenţă  acţiuni în teren.

Astfel, vineri și sâmbătă, între orele 06.00 – 11.00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava împreună cu polițiști rutieri și inspectori I.S.C.T.R. Suceava au acționat pe raza de competență a municipiului Rădăuți, dar şi pe drumul european  E85, segmentul Suceava – Siret pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor prevăzute de legislație.

În cadrul acțiunii au fost verificate 14 societăţi comerciale şi 46 de întreprinderi individuale şi persoane fizice autorizate, fiind constatate 2 infracţiuni economice, dar și 81 de autovehicule de transport şi au fost legitimate şi verificate 51 de persoane.

 

 Pentru neregulile constatate au fost aplicate 46 de  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 81.730 lei, din care în ceea ce privește legea privind actele de comerţ au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale în valoare de 55.500 lei, iar în ceea ce privește condiţiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier pentru accesul la piaţa transportului rutier internaţional de mărfuri au fost aplicate 6 sancţiuni în valoare de 17.000 lei.

De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare și au fost confiscate bunuri în valoare de peste 1500 lei, constând în articole de  îmbrăcăminte şi sume de bani.

Poliţiştii suceveni atrag atenţia agenţilor economici să respecte cu stricteţe legislaţia în ceea ce priveşte derularea activităţilor de transport şi activităţilor de natură comercială.


Intră acum și în grupul de