Firma greceasca Mochlos – amendata de Garda de Mediu


Intră acum și în grupul de

Firma greceasca Mochlos – punctul de lucru Pojorâta, care efectueaza lucrarile de reabilitare a unui tronson pe drumul european E 576 Vatra Dornei – Cluj Napoca, a fost amendata de Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Suceava, cu 20.000 lei pentru nerespectarea legislatiei de mediu. Seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim a declarat luni, în cadrul unei conferinte de presa, ca actiunea de verificare a fost facuta în baza de productie unde se fac betoane. „În baza de betoane erau deseuri abandonate si zone degradate.

Pentru acest lucru a fost aplicata sanctiunea, însa toata zona în care efectueaza aceasta firma lucrari este un dezastru. De exemplu, baracile unde stau muncitorii nu au ce cauta pe marginea drumului, nu mai vorbesc de mizerie si de deseuri, de solul degradat”, a mai adaugat Constantin Harasim.  

Pe de alta parte, lucrarile pe acest tronson tergiverseaza de foarte multa vreme. Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, a spus într-o conferinta de presa, ca judetul Suceava este izolat de zona de Vest, din cauza ca lucrarile începute în 2005 de modernizare a E 576 între Suceava si Vatra Dornei nu au fost finalizate.

Gavril Mîrza a transmis un apel Executivului central, respectiv Ministerului Transporturilor, dar si prefectului de Suceava, sa impulsioneze reluarea lucrarilor la modernizarea E 576 si sa solicite constructorilor sa suplimenteze numarul angajatilor, astfel încât sa fie recuperate întârzierile.

Presedintele CJ Suceava spera ca în aceasta vara sa se încheie calvarul celor care traverseaza judetul.

Si prefectul de Suceava, Orest Onofrei împartaseste nemultumirea presedintelui CJ Suceava. Acesta a declarat ca a avut 29 de interventii pe aceasta tema si ca recent a realizat-o si pe cea de-a 30-a. 


Intră acum și în grupul de