Peste 50 de deţinători de arme letale şi neletale din județ, verificați de polițiști. Controale au fost efectuate și în fondurile de vânătoare


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava  au desfăşurat în weekend o amplă acţiune de verificare a deţinătorilor de arme în vederea identificării celor care nu respectă legislaţia specifică.

Astfel, potrivit unui comunicat al Poliției Județene, în cadrul acţiunii au fost verificaţi peste 50 de deţinători de arme letale şi neletale, dar au fost efectuate controale şi în fondurile de vânătoare.

Acţiunea a vizat, în special, deţinătorii de armament şi muniţii letale și neletale, care nu au solicitat prelungirea valabilităţii permiselor de armă a căror titulari sunt şi nu au depus armele şi muniţiile la un armurier autorizat, în termenul prevăzut de lege (10 zile de la data expirării valabilităţii permisului de armă).

În cadrul acțiunii, poliţiştii SAESP, precum și polițiștii formațiunilor judiciare, din cadrul subunităților de poliție, desemnați să răspundă de problematica pe linie de arme, explozivi, substanțe periculoase, au efectuat verificări la domiciliul deținătorilor legali de arme, fiind întocmite trei dosare de urmărire penală, cu privire la  infracțiuni de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, fapte prev. și ped. de art. 342 al. 6 din Codul Penal.

Totodată au fost ridicate două pistoale neletale de autoapărare şi 60 de elemente de muniţie. De asemenea, au mai fost confiscate o armă de vânătoare şi o arbaletă cu 6 săgeţi.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J.Suceava, au organizat, de asemenea, în zilele de 04-05.02.2017, o acţiune în sistem integrat, pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic, precum şi de verificare a legalităţii organizării şi desfăşurării partidelor de vânătoare cu vânători români şi străini.

Astfel, sâmbătă, între orele 10:00-20:00,  poliţiştii au acționat pe fondul cinegetic nr. 21 Rarău, activitate în cadrul căreia au constatat o infracțiune de braconaj cinegetic, prev. și ped. de art. 42, al. 1 lit. c din Legea nr. 407/2006, efectuându-se cercetări față de un bărbat din comuna Vama, județul Suceava;

De asemenea, tot sâmbătă, între orele 10.00-19.00, poliţiştii au efectuat trei controale la domiciliul deținătorilor legali de arme, întocmind un dosar penal, pentru comiterea unei infracțiuni prev. și ped de art. 342 al. 6 din Codul penal, fiind indisponibilizat un pistol cu proiectile de cauciuc și cantitatea de 55 cartușe aferente acestuia, din care 47 cu efect sonor și 8 cu proiectile de cauciuc. Totodată, polițiștii au efectuat două instruiri cu ocazia desfășurării a două partide de vânătoare pe fondurile cinegetice nr. 17 denumit Botuș și nr. 27 denumit Moldovița, ambele aflate în gestiunea Direcției Silvice Suceava.

O altă acţiune s-a desfăşurat împreună cu Poliţia Municipiului Fălticeni  -Biroul de Ordine Publică, pe raza municipiului Fălticeni și a comunelor arondate, ocazie cu care au fost efectuate șase controale la domiciliul deținătorilor legali de arme, întocmindu-se  un dosar penal, pentru comiterea unei infracțiuni prev. și ped de art. 342 al. 6 din Codul penal, fiind indisponibilizat un pistol cu gaze cal. 9 mm și 5 cartușe muniție aferentă. De  asemenea, a fost  confiscată o arbaletă, cu 6 săgeți aferente în valoare de aprox. 2250 lei.

 


Intră acum și în grupul de