Protestatarii suceveni elaborează lista cu revendicări. Ei vor demisia Guvernului, alegeri anticipate, depolitizarea instituțiilor din țară sau ca dosarele să nu mai ajungă la CEDO. Următoarele proteste, în week-end


Intră acum și în grupul de

Doar câțiva oameni s-au mai adunat, marți seara, pentru a protesta în centrul municipiului Suceava, iar aceștia au decis să revină din nou în week-end.

 

„Datorită faptului că în seara asta am fost doar câțiva oameni, s-a decis că ne vom întâlni sâmbăta și duminică tot de la aceiași oră, 18:00. Câțiva suntem totuși la Oscar Wilde, deci dacă aveți drum prin zonă, vă așteptăm aici să mai dezbatem”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de socializare a evenimentului.

Pe aceeași pagină de socializare a fost postat și primul draft de rezoluție cu revendicări ale protestatarilor suceveni.

Astfel, revendicările deja înscrise sunt:

„1. Demisia Guvernului;

  1. Anticipate!

  2. Demisia celor care au dosare penale și ocupă funcții publice;

  3. Depolitizarea instituțiilor statului;

  4. Dosarele să nu mai ajungă la CEDO;

  5. Fără imunitate parlamentară;

  6. Cei care au dosare penale să nu mai poate ocupa niciodată o funcție publică;

  7. Sancționarea televiziunilor care transmit la TV informații eronate;

  8. Demisia din fruntea Camerei Deputaților a lui Liviu Dragnea și din cea a Senatului a lui Călin Popescu Tăriceanu;

  9. Demisia persoanelor care au semnat marţi seara ordonanţa privind modificarea Codurilor Penale, adică premierul Sorin Grindeanu şi trei miniştri: Florin Iordache (Justiţie), Teodor Meleşcanu (Externe) şi Carmen Dan (Interne)”.

În mesaj se arată că această listă poate fi completată prin trimiterea de comentarii.

„După ce se strâng mai multe revendicări, vor fi votate 8 puncte considerându-le ca fiind cele mai importante”, menționează organizatorii protestului.


Intră acum și în grupul de