Semedo mentine CFR-ul pe primul loc : Dinamo – CFR Cluj 1 – 2


Intră acum și în grupul de

CFR Cluj pare decisa sa câstige titlul în Liga I în acest sezon. Dupa patru deplasari în care a pierdut de trei ori (Timisoara, Steaua si Iasi) si a remziat o data (Ceahlaul), elevii lui Ioan Andone au obtinut o victorie vitala pe terenul lui Dinamo si si-au pastrat avansul de trei puncte în fruntea Ligii I. Fara atacantii de forta Fabbiani si Diego Ruiz, dar cu un prim “11” în totalitate strain, CFR Cluj a reusit sa faca cel mai bun meci din 2008 pe “Dinamo” si s-a impus cu 2-1.

Nevoiti sa iasa la joc pentru a forta o victorie ce i-ar fi readus pe podium si la sapte puncte de primul loc, dinamovistii au lasat suficiente spatii în aparare, de care ardelenii sa poata profita. Fara niciun român în primul „11”, Trica fiind suspendat, CFR Cluj nu s-a sfiit sa atace în „Stefan cel Mare”, iar Semedo a reusit sa deschida scorul , reluând în poarta o centrare a lui Culio de pe partea stânga.

CFR deschisese scorul si în deplasarea din Ghencea si se ridica întrebarea daca elevii lui Andone vor rezista pâna la final sau vor ceda iar inexplicabil, însa, asa cum Dinamo i-a administrat Stelei, în sezonul trecut, o înfrângere la inaugurarea noii tabele de marcaj, la fel a procedat si liderul Ligii I în „Groapa”, tabela de un milion de euro a „câinilor” afisând scorul 1-2 la finalul celor 90 de minute.

Dinamo totusi a sperat, dupa ce Danciulescu a egalat în minutul 35, cu o deviere a sutului lui Margaritescu de la marginea careului mare. Semedo a vrut însa ca seara de 30 martie sa fie a lui si chiar înainte de pauza a marcat pentru 2-1. Atacantul lui CFR a dejucat pasul la ofsaid al apararii dinamoviste, a patruns în careu si l-a învins pe Lobont cu un sut la coltul scurt .

Dinamo a dominat în repriza a doua, însa nu a reusit sa desfaca lacatul apararii adverse, când ardelenii aparau avantajul minim de pe tabela. CFR Cluj îsi putea chiar mari avantajul în repriza secunda, când a avut trei ocazii rarisime prin Semedo, Gabriel Muresan si Fabbiani, sut în bara din lovitura libera.

CFR Cluj a câstigat astfel pentru prima data pe terenul lui Dinamo în istoria întâlnirilor directe. Pâna acum, în cele 11 meciuri jucate, dinamovistii câstigasera de 10 ori, iar un joc se încheiase la egalitate. Totodata, CFR Cluj rasufla usurata dupa ce Steaua reusise sa o egaleze la puncte gratie victoriei la masa verde cu Rapid si succesului de la Vaslui, în timp ce Dinamo a iesit definitiv din lupta pentru titlu.

Au evoluat echipele:

Dinamo: Lobont – Todorovski (Ad. Cristea, 62), Moti, Izvoranu, Pulhac – Torje, Ropotan (Zicu, 25), Margaritescu, Bostina (Miranda, 69) – Bratu, Danciulescu. Antrenor: Gheorghe Multescu.

CFR Cluj: Hirschfeld – Tony, Cadu, Galiassi, Dorsin – Manuel Jose (Fabbiani, 69), Dani, Peralta (Minteuan, 46), Culio – Dubarbier (Muresan, 89), Semedo. Antrenor: Ioan Andone.

FC Vaslui – Steaua Bucuresti 0 – 1

O mare galbena de oameni a plecat dezamagita, duminica, spre case, dupa ce FC Vaslui a fost învinsa cu 0-1 de Steaua Bucuresti.

Cei zece mii de fani vasluieni prezenti pe stadionul „Municipal” au câstigat duelul cu fanii stelisti, ironizând formatia ros-albastra în mai multe rânduri pentru rezultatul la masa verde obtinut în derby-ul cu Rapid, însa elevii lui Dorinel Munteanu nu s-au ridicat la nivelul pretentiilor si au evoluat deceptionant. Vasluienii au gresit multe pase simple si au facut unele faulturi stupide, ba chiar comice, lasând ca initiativa asupra partidei sa o aiba elevii lui Marius Lacatus.

„La Vaslui nu functioneaza butoanele”, se citea pe unul din bannerele afisate de suporterii moldoveni, însa pentru Steaua a functionat perfect Pepe Moreno, care în minutul 65 a profitat de un sut deviat al lui Ovidiu Petre, a preluat si a sutat din întoarcere, ducând scorul la 1-0 cu al doilea sau gol în tricoul Stelei .

Fara sa straluceasca, Steaua a obtinut o victorie la limita, datorita unor jucatori care stiu sa faca diferenta în momente decisive, fara sa fie nevoie sa apeleze la bricheta de doi metri montata de vasluieni la una din peluze, pe care scria: „A se arunca în caz de pericol!”. De partea cealalta, la Vaslui, Frunza si golgheterul Ljubinkovic nu au reusit sa îsi puna amprenta asupra partidei, desi au încercat, astfel ca visul unei participari în Cupa UEFA se îndeparteaza de formatia patronata de Adrian Porumboiu.

Rezultatul, chiar daca nu si jocul, l-a bucurat nespus de mult pe patronul Stelei, Gigi Becali, care a declarat la finalul partidei ca ros-albastrii au devenit favoriti la câstigarea campionatului. „A fost un meci de uzura, de tatonare, un meci pe contre. Ambele echipe au fost atente sa nu primeasca gol. Noi am jucat putin mai bine, nu extraordinar, dar important era sa câstigam acest meci. Cred ca noi avem 55 la suta sanse la titlu, iar CFR Cluj, 45 la suta. Ei au meciuri mai grele decât noi pâna la final”, a declarat Becali.

Au evoluat echipele:

FC Vaslui: Haisan – Buhus, Andronic, Mardare, Balace – N’Doye, Sabou (Panait, 60) – S. Frunza, Ljubinkovic, P. Jovanovic (Buhaescu, 56) – Bukvic (M. Matei, 65). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Steaua: Zapata – Golanski, Goian, Radoi, P. Marin – Ov. Petre, Plesan – Nicolita (Neaga, 51), Dica, Mendoza (V. Badea, 64) – Pepe Moreno (Habibou, 87). Antrenor: Marius Lacatus.

Dacia Mioveni – Universitatea Craiova 1 – 2

Echipa antrenata de Sorin Cârtu, Dacia Mioveni, a pierdut duminica, pe teren propriu, scor 1-2, meciul cu Universitatea Craiova, desi în minutul 75 se afla la conducerea partidei.

Frasineanu a deschis scorul pentru gazde, în minutul 15, dupa ce a executat o lovitura libera de la 23 de metri, si Dacia Mioveni parea ca se îndreapta spre o victorie care sa o îndeparteze de zona fierbinte a clasamentului.

A reusit însa Craiova sa capete un avans de zece puncte fata de Farul Constanta, echipa aflata pe ultimul loc retrogradabil al Ligii I, dupa ce a întors soarta partidei în mai putin de cinci minute. În minutul 76, Costea a driblat un adversar si a centrat în fata portii, de unde Lutu a marcat golul egalizator, pentru ca în minutul 80, oltenii sa obtina victoria.

Daouda a gresit decisiv la o pasa catre portarul Ilie, iar Dina a profitat din plin, înscriind fara probleme si urcând Universitatea Craiova pe locul 9 în campionat.

Au evoluat echipele:

Dacia Mioveni: I. Ilie – Ghindeanu, Oteanu, Daouda, Baicu (Negoita, 40, Chihaia, 83) – Frasineanu, Miclaus, Murgan, R. Neagoe (Chiacu, 59) – Cr. Bratu, I. Savu. Antrenor: Sorin Cârtu.

Universitatea Craiova: Bornescu – Dananae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Prepelita, Dilevski (Lutu, 65), A. Ionescu – Wobay (Barboianu, 89), Costea, Dina (M. Costea, 81). Antrenor: Nicolo Napoli.

Pandurii Tg. Jiu – Poli Iasi 1 – 0

Pandurii Târgu Jiu a obtinut a patra victorie consecutiva de la revenirea lui Eugen Neagoe pe banca tehnica si tot împotriva unei posibile contracandidate la retrogradare. Astfel, gorjenii au dispus cu scorul de 1-0 de Politehnica Iasi, la capatul unei partide în care oaspetii au evoluat mai mult de 80 de minute în zece oameni, dupa eliminarea lui Bâlba din minutul 7, pentru un fault dur.

Singurul gol al partidei a fost marcat însa târziu, în minutul 75, când spaniolul Ibon Perez Arrieta a patruns în careu si a marcat un un sut spectaculos, din întoarcere, în poarta lui Branet, înscriind primul sau gol pentru formatia gorjeana .

Pandurii puteau sa majoreze scorul în minutul 90, când centralul Draganescu a dictat penalty la un duel între Piturca si Branet, însa, ulterior, dupa ce s-a consultat cu tusierul, Draganescu a anulat decizia initiala.

Au evoluat echipele:

Pandurii: Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Djapka (Cardoso, 46) – Vasilache, Vancea (Popescu, 54), Orac, Iordache – Al. Piturca, Stromajer (Arrieta, 66). Antrenor: Eugen Neagoe.

Poli Iasi: Branet – Homei, Onut, Munteanu, Pecnik – Bersnjak, A.Ilie (Buta, 18), Naidin (Palimaru, 71), Milea (Ciobanu, 87), Sfârlea – Bâlba. Antrenor: Ionut Popa.

UTA Arad – Gloria Buzau 2 – 1

UTA Arad a reusit sa obtina prima victorie din acest an, învingând pe teren propriu formatia Gloria Buzau, în fata careia nu câstigase niciuna din precedentele trei întâlniri.

Gazdele au deschis scorul în prima repriza prin Marincau, care a reluat cu capul din mijlocul careului buzoian, dupa ce Florin Dan a executat o lovitura de colt. Singura faza notabila a oaspetilor din prima parte a meciului a fost irosita de Nunes, în minutul 25, care desi ramas singur cu portarul nu a reusit sa puncteze.

În repriza a doua, Gloria a iesit mai mult la joc, dar apararea Aradului si-a facut datoria, reusind sa respinga pe rând toate atacurile buzoienilor. Mai mult, UTA a reusit sa loveasca pe contraatac, Edson marcând dupa o cursa de peste 40 de metri cu un sut pe lânga Minca.

Cel de-al doilea gol marcat de aradeni a taiat definitiv elanul buzoienilor, care au reusit totusi sa înscrie golul de onoare, dupa un sut din marginea careului de 16 metri, expediat de Claudiu Ionescu.

La finalul partidei, buzoienii i-au reprosat lui Tiberiu Lajos maniera de arbitraj si faptul ca a prelugit prea putin partida, iar centralul a parasit terenul însotit de jandarmi, pentru a evita orice fel de incidente. De partea cealalta, antrenorul echipei UTA, Gabi Stan, a declarat ca elevii sai meritau sa câstige partida, pentru ca si-au dorit mai mult cele trei puncte. „A iesit soarele si pe strada noastra, era si cazul. Am obtinut o victorie meritata, pe care a subliniat-o chiar si Stefan Stoica. El nu a vrut sa spuna daca diferenta de pe tabela de marcaj o reflecta pe cea din teren, dar zic eu ca ar fi trebuit sa câstigam la scor. Si când spun scor, ma refer la 5-1, 6-1, pentru ca am avut nenumarate ocazii de gol. Practic, astazi nu a fost jucator de la noi, în afara portarului, care sa nu fi avut ocazia de a înscrie”, a declarat Gabi Stan.

Au evoluat echipele:

UTA: Tudor – Mihut, Amoreirinha, Marincau, Simao – Balan (Iacob, 81), Marginean, Fl. Dan, Hora (Hidisan, 58) – Zaharia, Baltoi (Edson, 66). Antrenor: Gabi Stan.

Gloria Buzau: Minca – Ninu, Tudose, Jozic, Eze – Gheorghita (Paleacu, 46), Vlaicu, Doicaru (Bicfalvi, 79), Cl. Ionescu – Iovita (Simion, 71), Nunes. Antrenor: Stefan Stoica.

 


Intră acum și în grupul de