Fotbal. Comisia de Disciplina a AJF : Tot mai multi arbitri agresati pe terenurile de fotbal!


Intră acum și în grupul de

Joi, 27 martie 2008, a avut loc sedinta Comisiei de Disciplina a AJF, în cadrul careia au fost luate în discutie urmatoarele cazuri:

    * la jocul Flacara Rosie Udesti – Zimbrul Siret, Liga a IV-a, juniori, fotbalistul Boivicu Ciprian a fost eliminat în minutul 72, pentru un atac dur asupra unui adversar, iar jucatorul Abromiuc Nicu a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene. Ambii jucatori apartin formatiei din Siret. Comisia a decis suspendarea pentru doua etape si penalitate sportiva de 40 lei pentru Boivicu Ciprian si suspendarea pentru o etapa si penalitate sportiva de 20 lei pentru jucatorul Abromiuc Nicu.
    * la jocul Flacara Rosie Udesti – Zimbrul Siret, Liga a IV-a, seniori, din raportul de arbitraj si cel al observatorului rezulta ca, dupa terminarea jocului, arbitrul Marciuc Ionut si-a gasit masina zgâriata în mod intentionat. Arbitrul mentioneaza ca la sosirea la stadion i-a cerut domnului Mihai Brezan, reprezentantul echipei locale, sa-i recomande un loc unde sa parcheze automobilul pentru a fi în siguranta. Aratându-le zgârieturile de pe masina, domnul Brezan împreuna cu politistii prezenti la joc pentru a asigura ordinea i-au spus arbitrului sa plece cât mai repede pentru a nu lua bataie. Comisia a decis ca arbitrul Ionut Marciuc sa prezinte la AJF o nota de constatare privind daunele produse la automobil si un proiect de deviz privind valoarea reparatiilor pentru a obliga AS Flacara Rosie Udesti la despagubiri.
    * jocul Bistrita Brosteni – Bradul Vama, Liga a V-a, seniori, a fost întrerupt în minutul 23, deoarece echipa oaspete a ramas în sase jucatori dupa accidentarea lui Vlad Boiceanu. Oaspetii trecusera doar 7 jucatori pe foaia de arbitraj. Comisia a decis omologarea jocului cu scorul de 3-0 în favoarea Bistritei Brosteni.
    * La jocul Rapid CFR Suceava – Bucovina Radauti, Liga a IV-a, seniori, din raportul de arbitraj si cel al observatorului rezulta ca în minutul 51, fotbalistul Lucian Burlacu a adresat injurii arbitrului si asistentului, motiv pentru care a fost eliminat din joc. Fiind recidivist, Comisia a decis suspendarea jucatorului Lucian Burlacu pentru trei etape si o penalitate sportiva de 300 lei.
    * La jocul Progresul Fratautii Vechi – Unirea Horodnic, Liga a V-a, seniori, din raportul de arbitraj rezulta ca în minutul 42, au fost eliminati din joc, Vacareanu Cristian, de la echipa gazda, pentru lovirea unui adversar cu palma si jucatorul  Popescu Ionel, de la oaspeti, care a ripostat lovindu-si adversarul cu pumnul. De asemenea, în minutul 74, jucatorul Pavel Mihailescu a fost eliminat din joc pentru lovirea cu capul în fata a arbitrului, nemultumit fiind de decizia acestuia. Asistentul medical prezent la meci mentioneaza ca arbitrul a suferit o contuzie faciala în urma loviturii primite. Comisia a decis suspendarea jucatorului Vacareanu Cristian (Progresul) pentru doua etape si penalitate sportiva de 100 lei, suspendarea jucatorului Popescu Ionel (Unirea Horodnic) pentru doua etape si penalitate sportiva de 100 lei, precum si suspendarea jucatorului Mihailescu Pavel pentru cinci etape si penalitate sportiva de 150 lei.
    * la jocul FC Marginea – Locomotiva Zvoristea, Liga a V-a, din raportul de arbitraj rezulta ca, la încheierea partidei, jucatorul Alexandru Mihuta (Locomotiva) a adresat cuvinte jignitoare arbitrului, fapt pentru care acesta i-a retinut legitimatia de joc. Comisia a decis suspendarea jucatorului în cauza pentru doua etape si o penalitate sportiva de 100 lei.
    * la jocul Flacara Vicovu de Jos – Scoala de fotbal Radauti, Liga a V-a, din raportul de arbitraj rezulta ca, în minutul 90+4, fotbalistul Mugur Motrescu, de la gazde, a fost eliminat din joc pentru bruscarea arbitrului. Comisia a decis suspendarea acestuia pentru doua etape si penalitate sportiva de 100 lei.
    * la jocul Polul Nord Falcau – Locomotiva Dornesti, Liga a V-a, din raportul de arbitraj rezulta ca, în minutul 44, jucatorul Florin Juravle  (Polul Nord) a fost eliminat pentru comportare violenta fata de arbitrul asistent. Comisia a decis suspendarea jucatorului pentru doua etape si penalitate sportiva de 100 lei.
    * la jocul Victoria Paltinoasa – Inter Capu Câmpului, Liga a V-a, delegatul echipei din Paltinoasa a facut un memoriu catre AFJ, în care semnaleaza unele greseli comise de brigada de arbitri. Comisia a decis trimiterea spre analiza a cazului la Comisia de Disciplina a Arbitrilor.
    * la jocul Stiinta Mitoc – Recolta Fântânele, Liga a V-a, din raportul de arbitraj rezulta ca, în minutul 81 au fost eliminati din joc Buhoi Sergiu si Constantin Mihalache (ambii de la Recolta) pentru lovirea cu pumnul a arbitrului Marcel Irimie, provocându-i o plaga deschisa. Arbitrul a prezentat la Comisie un certificat medico-legal în care se mentioneaza ca acesta prezinta tumefactii echimotice cu excoriatii si necesita 6-7 zile de îngrijiri medicale. Comisia a decis suspendarea celor doi jucatori pentru 11 etape (pâna la finalul returului) si penalitati sportive de 300 lei pentru fiecare.


Intră acum și în grupul de