Jandarmii – cu ochii pe elevi si pe scolile sucevene


Intră acum și în grupul de

Elevii si perimetrele din jurul unitatilor de învatamânt sunt în atentia jandarmilor suceveni. „În interiorul scolilor, sunt în vigoare regulamentele de ordine interioara, astfel ca noi nu intervenim, dar în afara acestora, lucratorii nostri efectueaza actiuni de patrulare. Astfel, în privinta misiunilor de mentinere a ordinii publice, s-a acordat o atentie deosebita activitatilor de prevenire, în cadrul inspectoratului existând personal specializat care a urmat cursuri si a desfasurat activitati pe linia protectiei persoanelor vulnerabile, a prevenirii delicventei juvenile si a întaririi capacitatii de protectie a persoanelor vulnerabile” a declarat în cadrul unei conferinte de presa, seful IJJ Suceava, colonel Eugen Salar.

Acesta a precizat ca, în scopul dezvoltarii în rândul elevilor a spiritului civic si a unui comportament prosocial, la un numar de 19 licee si scoli generale din judet, cadrele inspectoratului au desfasurat un numar de 31 actiuni de informare a elevilor, prezentând în cadrul orelor de dirigentie, teme vizând prevenirea violentei stradale si a celei de pe stadioane, precum si consecintele consumului de alcool si droguri.

„Actiunea va continua în perioada urmatoare la toate cele 34 institutii de învatamânt preuniversitar în zona carora Jandarmeria Suceava asigura ordinea si siguranta publica. În primul trimestru al anului în curs, în cadrul actiunilor desfasurate în zona scolilor, echipajele de ordine si siguranta publica au prevenit sau combatut un numar de 32 acte de violenta împotriva minorilor si au sanctionat contraventional un numar de 81 persoane, în special pentru consum de bauturi alcoolice, patrundere fara drept în scoli sau adresare de cuvinte jignitoare”, a mai adaugat colonelul Eugen Salar.


Intră acum și în grupul de