28 de puncte de încărcare pentru autovehicule electrice vor fi construite în Suceava de firma Loial Impex


Intră acum și în grupul de

Firma locală Loial Impex SRL a câștigat licitația pentru instalarea de puncte de încărcare pentru autovehicule electrice în municipiul Suceava, cu suma de 1,07 milioane de lei.

Anunțul a fost făcut, miercuri de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat  că la licitație au fost cinci oferte și că se așteaptă depășirea termenului de contestație de 15 zile pentru semnarea contractului de execuție.

Astfel, firma Loial Impex va construi în municipiul Suceava un număr de 28 de puncte de încărcare pentru autovehicule electrice, din care jumătate sunt pentru încărcare rapidă și va amenaja și 56 de locuri de parcare pentru autovehicule electrice.

Potrivit edilului-șef, investiția se realizează prin proiectul „Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde” care este finanţat cu 3,11 milioane de franci elveţieni prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român și se află în procedură de analiză și ofertele pentru achiziţionarea de vehicule electrice pentru dotarea parcului auto al municipiului Suceava, între care 11 autoturisme, două furgonete, o automăturătoare şi o autocisternă.

Prin același proiect se achiziționează și 11 bicicletele electrice care vor fi folosite de polițiștii locali din municipiul Suceava și care vor fi încărcate cu sisteme prevăzute cu panouri fotovoltaice.


Intră acum și în grupul de