Ziua Jandarmeriei aduce recompense


Intră acum și în grupul de

Jandarmii sarbatoresc la 3 aprilie, 158 de ani de când a fost semnata ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi” de catre domnitorul Grigore Alexandru Ghica – la 3 aprilie 1850, act care a pus bazele Jandarmeriei Române.

Cu aceasta ocazie, la Inspectoratul de Jandarmi Judetean vor avea loc o serie de avansari. În cadrul unei conferinte de presa, marti, inspectorul-sef al IJJ Suceava, colonel Eugen Salar, a declarat ca, înainte de termen vor fi avansati doi ofiteri, respectiv prim-adjunct comandantul, maior Iulian Iacob si purtatorul de cuvânt al IJJ, locotenent Bogdan Cornaci, dar si 5 subofiteri. „Premii în bani vor fi acordate unui numar de 172 de subofiteri si 5 salariati civili, vor fi acordate 10 diplome de merit, din care 4 de catre Inspectoratul General”, a precizat colonelul Salar. Acesta a mai adaugat ca vor mai fi atribuite alte recompense pentru 46 de ofiteri si subofiteri, cum ar fi citarea prin ordin sau ridicarea de sanctiuni.

Referindu-se la acest ultim aspect, cel al sanctiunilor, inspectorul –sef al IJJ Suceava a precizat ca starea disciplinara la nivelul inspectoratului este una corespunzatoare, nefiind înregistrate evenimente deosebite pe linia executarii misiunilor sau a comportarii personalului în afara programului de lucru. „Faptul ca suntem o institutie militara, iar disciplina constituie o conditie de baza în tot ceea ce întreprindem zilnic, atât în teren, cât si în cadrul institutiei, ne obliga ca ori de câte ori se constata abateri de la normele specifice stabilite, sa luam imediat masurile disciplinare ce se impun.

 Majoritatea personalului obtine constant rezultate foarte bune pe linia îndeplinirii atributiilor functionale, si în raport de drepturile de a recompensa ce revin fiecarui comandant sau sef, aplicam si principiul recompenselor”, a mai adaugat Eugen Salar.

  


Intră acum și în grupul de