Cel mai frig în județul Suceava la Zvoriștea unde s-au înregistrat -23,1 grade Celsius. Cel mai cald a fost în zona de munte: -6 grade Celsius


Intră acum și în grupul de

Cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată, vineri dimineața, la Zvoriștea, unde temperatura a coborât la -23,1 grade Celsius.

Temperatura a fost măsurată la stația Zvoriștea la ora 5.

La aceeași oră, cel mai cald în județ era în zona de munte, fiind înregistrate -6 grade la Coșna.

La Rădăuți, dimineața au fost -22 de grade Celsius, iar la Suceava -17 grade Celsius.

Meteorologii prognozează că în următoarele 24 de ore, în județul Suceava vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, cu temperaturi maxime de la -10 la -7 grade și temperaturi minime de la -18 la -14 grade Celsius, izolat mai scăzute în depresiuni până la -20 de grade Celsius.

Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări în cursul nopții, vântul va sufla slab până la moderat, iar izolat se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.

 

În următoarele trei zile prognoza meteorologică pentru județul Suceava arată că vremea se ve menține  deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, cu temperaturi maxime de la -9 la -5 grade, cu cele mai scăzute valori sâmbătă, fiind așteptate temperaturi minime de la -16 la -10 grade.

Cerul va fi noros sâmbătă, când local va ninge slab, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului, când și la munte va prezenta viteze de până la 80 km/h, din sector nordic. Pe spații restrânse se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură sau fulguială.

În acest condiții, Prefectura Suceava a anunțat măsuri pentru perioada următoare de ger.

„Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile din perioada imediat următoare, caracterizate de un val de frig și nopți geroase, în intervalul 09-14 februarie 2017, s-a hotărât ca la nivelul municipiului Suceava să se constituie patrule mixte, formate din reprezentanți ai ISU, IPJ și IJJ, care să intervină pentru identificarea și monitorizarea tuturor categoriilor de persoane vulnerabile, printre acestea numărându-se persoanele vârstnice, cele fără adăpost, persoanele dializate, în vederea evitării unor situații deosebite. De asemenea, și la nivel județean, se vor lua măsurile ce se impun în astfel de situații”, a anunțat Prefectura Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de