Întâlnire a prefectului de Suceava cu reprezentanți ai Ambasadei Chinei la București ce vor participa la Festivalul Lampioanelor la Cinema Modern


Intră acum și în grupul de

Prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, a avut, vineri, o întrevedere cu reprezentanții Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, domnii Yan Jianwu, consilier cultural și Lu Yuxun, atașat al Ambasadei Chinei la București și consilierul ambasadorului, a anunțat instituția.

Reprezentanții Ambasadei au discutat cu prefectul de Suceava despre strângerea relațiilor dintre China și județul Suceava.

 

Totodată, aceștia s-au întâlnit și cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, cu care au discutat punctual despre posibilitățile existente şi colaborari viitoare între Bucovina şi China pe diverse domenii de activitate.
”Administrația județeană este foarte deschisă şi interesată spre colaborare în vederea dezvoltării şi promovării regiunii Bucovina”, arată Alina Balatchi, presedintele Casei Romano-Chineze Suceava, într-un comunicat de presă.
Sursa citată mai precizează că în cadrul vizitei la Primăria Municipiului Suceava, primarul Ion Lungu şi-a manifestat interesul asupra înfrățirii Municipiului Suceava cu o localitate din China, în vederea unui parteneriat pe termen lung, dar şi o colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze cu privire la evenimentele culturale internaționale.
Delegația oficială a Ambasadei Republicii Populare Chineze a finalizat vizitele protocolare cu o vizită la Muzeul Bucovinei, unde a avut parte de un tur ghidat chiar de către directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.
Cu acest prilej au discutat şi despre colaborarea care a existat între Muzeu şi Departamentul Cultural din cadrul Ambasadei şi posibilitatea de a sprijini demersurile în vederea unor expoziții temporare.

Reprezentanții Ambasadei Republicii Populare Chineze în România se află în județul Suceava cu ocazia organizării Festivalul Lampioanelor de Casa Româno-Chineză Suceava, eveniment ce marchează finalul festivităților de început al Anului Nou Chinezesc.

Reamintim că la Cinematograful Modern Suceava, va avea loc, vineri, 10 februarie a.c., la ora 19:00,  cea de-a doua ediție a Festivalului Lampioanelor.

Casa Româno-Chineză Suceava a organizat astfel, urmând tradiția instituită de Clubul de Studii Asiatice, un spectacol în care tradițiile chinezești au fost îmbinate cu cele locale, celebrând relațiile de prietenie dintre cele două culturi.

 

Un moment de o deosebită importanță în cultura chineză, Festivalul Lampioanelor are loc în a 15-a zi după Anul Nou chinezesc și încheie seria de festivități cu ocazia celebrării acestuia. Anul care a început pe 28 ianuarie 2017 este anul Cocoșului de Foc și va fi, spun astrologii, unul al energiilor puternice și al momentelor rare, cu şanse nesperate, împliniri şi bucurii pe care le vom ţine minte toată viaţa.

Evenimentul de la Suceava este organizat de Clubul de Studii Asiatice și Casa Româno-Chineză Suceava, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, Asociația Discover Bucovina, Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu”, Asociația de Cooperare Cultural – Educațională Suceava și FlyMusic.


Intră acum și în grupul de