Bărbat din Vicovu de Sus, prins băut la volan, arestat preventiv pentru că a refuzat testarea și a fost recalcitrant


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 49 de ani din Vicovu de Sus a fost arestat preventiv de Judecătoria Rădăuți după ce acesta a fost prins băut la volan, dar a refuzat testarea și a fost recalcitrant.

Astfel,  vineri seara, în jurul orei 20.45, în timp ce acționa pe strada Protopop Ionel Maloș din orașul Vicovu de Sus, un echipaj de poliție, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care avea un mers sinuos, însă, șoferul nu s-a conformat și a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea, blocarea  și oprirea acestuia.

La volanul autoturismului, polițiștii au identificat un localnic de 49 de ani, care emana halenă alcoolică și care, în prezența membrilor familiei sale sosiți la fața locului, a devenit recalcitrant, motiv pentru care, s-a procedat la încătuşarea acestuia.

Ulterior, șoferului i s-a solicitat să se supună testului cu aparatul alcooltest, însă acesta  a refuzat, după care, a fost condus la spital, unde, în prezența medicului de gardă, a refuzat și prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pentru  refuzul recoltării probelor biologice de sânge, conducătorul auto a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

El a fost arestat preventiv, sâmbătă, de Judecătoria Rădăuți pentru ultraj și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de