Jandarmii montani au intervenit pentru acordarea primului ajutor unor turiști accidentați pe pârtiile de schi din Dorna și Humor

Jandarmii montani suceveni au intervenit în weekend pentru acordarea primului ajutor unor turiști care s-au accidentat pe pârtiile de schi din Vatra Dornei și Gura Humorului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, slt. Nicoleta Andronic, în perioada 10-12 februarie a.c., jandarmii montani, care asigurau măsurile de ordine pe pârtia de schi „Parc” din municipiul Vatra Dornei, au intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul a două persoane accidentate.

Una dintre acestea, în vârstă de 35 de ani, din judeţul Iași, a suferit o entorsă la piciorul stâng, iar o altă persoană de 53 de ani, din judeţul Bistrița, a fost diagnosticată cu dislocare a umărului stâng.

De asemenea, jandarmii montani au intervenit, împreună cu lucrători ai formaţiunilor Salvamont, pentru acordarea primului ajutor în cazul a trei tineri care au suferit diferite contuzii pe pârtia de schi ,,Şoimul” din municipiul Gura Humorului.

”În fiecare din aceste cazuri, persoanele au fost transportate la baza pârtiei, de unde au fost preluate de echipaje ale Ambulanţei”, a arătat Andronic.

Ea a mai precizat că având în vedere numărul ridicat de turiști din această perioadă, posturile de jandarmi montane din localităţile Vatra Dornei, Broşteni, Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Suceviţa şi Gura Humorului au intensificat acţiunile pe traseele turistice, pe pârtiile de schi  şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătite să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

”Jandarmii montani acţionează zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava. (Irina Lițu)