O vila din statiunea Vatra Dornei apartinand unei firme din Iasi – inchisa de OJPC pentru ca oferea servicii balneare doar pe hartie


Intră acum și în grupul de

O vila din statiunea Vatra Dornei, ce apartine unei firme iesene, a fost închisa temporar de catre OJPC Suceava, pentru ca nu era autorizata si a fost amendata pentru ca promitea tratament balnear, dar nu dispunea de dotarea necesara. La sediul OJPC Suceava a fost depusa o reclamatie din partea unui cetatean ce reprezenta un grup de 84 pensionari din judetele Suceava, Galati, Cluj, Bistrita, Timis, Bacau, Neamt, Botosani, Gorj, Prahova, Buzau si Iasi, beneficiari ai unor bilete de tratament balnear pentru afectiuni cardio- vasculare, primite prin Casele Judetene de Pensii, ce critica faptul ca locatia unde ar fi trebuit sa faca tratamentul nu dispune de conditii corespunzatoare.  

Inspectorii OJPC Suceava s-au deplasat la fata locului, si au constatat ca operatorul economic, SC INCOSAN SA Iasi – punct de lucru Vatra Dornei- Vila B, nu dispune de autorizatie eliberata de Ministerul Sanatatii absolut necesara în vederea prestarii de servicii medicale de tratament balnear, si de asemenea nu dispune nici de dotarea necesara. „În oferta prezentata caselor de pensii a ascuns faptul ca unitatea, prin Vila B din Vatra Dornei nu poate efectua astfel de tratamente, ceea ce constituie o omisiune înselatoare”, precizeaza Elena Oanea, seful OJPC Suceava. Aceasta a precizat ca pentru încalcarea grava a legislatiei în domeniu, operatorul economic a fost sanctionat contraventional cu 3.000 lei pentru lipsa autorizatiei si cu 4.500 lei pentru omisiune înselatoare.  

Ca masuri, s-a dispus obligativitatea SC INCOSAN SA de a încheia urgent un contract cu alta unitate autorizata din Vatra Dornei, unde pensionarii sa poata face tratamentul adecvat. Acest lucru este în curs de solutionare, de mâine pensionarii putând beneficia de servicii conforme cu biletul de tratament si recomandarea medicala.

O alta masura a fost închiderea unitatii de tratament de la Vila B apartinând SC INCOSAN SA, pâna la dotarea corespunzatoare si autorizarea acesteia. 


Intră acum și în grupul de