Doar un student sucevean şi-a depus documentaţia în vederea selecţiei pentru a lucra în vacanţa de vară în Germania


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, Anca Capverde, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că la Compartimentul EURES din cadrul instituţiei a fost depus un singur dosar de către un student sucevean în vederea selecţiei pentru a lucra în timpul vacanţei de vară în Germania.

Capverde a spus că deşi la sediul instituţiei au venit mai mulţi părinţi ai unor studenţi pentru a se interesa care sunt documentele necesare întocmirii dosarului, aceste intenţii nu s-au concretizat până pe 9 februarie 2017, dată la care s-a încheiat perioada de depunere a documentaţiei.

Ea a mai spus că faţă de anul 2016, în 2017 se poate vorbi, totuşi, de un progres, în sensul că a fost depus un dosar în vederea selecţiei, în timp ce anul trecut nu s-a înregistrat nici un dosar.

Capverde a precizat că interviul de selecţie se desfăşoară pe skype, cu reprezentanţii firmei recrutoare.

Reamintim că depunerea dosarelor studenţilor care doreau să lucreze în Germania în vacanţa de vară era prevăzută pentru perioada 5 ianuarie-9 februarie 2017, iar majoritatea locurilor de muncă  pentru care puteau aplica studenţii erau în hoteluri, în domeniul gastronomiei, în Bavaria şi  Baden Württemberg (Schwarzwald, Bodensee) şi în gastronomia de sistem (exemplu McDonalds).

Pentru locurile de muncă din Germania puteau aplica studenții cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care urmează cursuri de zi la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune sau foarte bune de limbă germană.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de