Factura încălzirii în ianuarie în sistemul centralizat în municipiul Suceava se ridică la aproape două milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Plata urgentă a facturii la Thermonet este de actualitate, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu, care a menționat că din cauza restricțiilor privind folosirea lemnului, centrala Bioenergy funcționează cu trei cazane pe gaz natural și unul pe biomasă.

„Deja avem facturi scadente de gaz metan”, a spus primarul care a menționat că municipalitatea a discutat cu furnizorul de gaz natural și că s-a angajat și el că se vor face plăți pentru a se asigura în continuare căldura și apa caldă în municipiu.

Decontul lunii ianuarie pentru municipalitate este de peste 3,2 milioane de lei, din care Primăria a făcut deja o plată de 500.000 de lei, a mai spus Ion Lungu.

El a spus că populația are de plătit tot pentru luna ianuarie peste 4,3 milioane de lei.

Primarul a arătat că în total, pentru luna ianuarie, căldura în sistem centralizat a costat 7,591 milioane de lei și a făcut un apel sucevenilor care sunt racordați la sistemul centralizat să achite facturile în regim de urgență.

El a spus că, până acum, facturile la noua societate de distribuție și transport, Thermonet, sunt plătite în proporție de 90 la sută, dar că din factura lunii ianuarie s-a achitat doar jumătate.

Primarul a mai declarat că pentru anul 2017, în bugetul local, urmează să fie alocată suma de 39,4 milioane de lei pentru termoficare din care 22 de milioane de lei sunt subvențiile, alte 6 milioane de lei reprezintă rata pentru proiectul Utilități și Mediu, alte 6,4 milioane de lei în contul Termica SA către ACET, iar 4,4 milioane de lei suma de cofinanțare pentru programul Termoficare 2016-2020.

El a mai spus și că municipalitatea intenționează să reabiliteze întreg sistemul de transport și distribuție din municipiu cu fonduri europene prin POIM. (N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de