Pistol găsit în mașina unui tânăr din Șcheia care a provocat un accident cu trei răniți în Boroaia


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din comuna Șcheia este cercetat pentru mai multe infracțiuni după ce a provocat un accident în Boroaia în urma căruia trei persoane au fost rănite, iar polițiștii au constatat că acesta deținea un pistol cu aer comprimat fără autorizație, iar remorca mașinii nu era înmatriculată.

Astfel,  în timp ce conducea, vineri, autoturismul cu remorcă pe DN 15C, pe raza localității Boroaia, un bărbat de 27 de ani, din comuna Șcheia, nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de periculoasă, a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar de o femeie de 42 de ani, din comuna Vadu Moldovei.

Din accident, a rezultat rănirea ușoară a celor doi conducători auto și a unui bărbat de 58 de ani, din comuna Șcheia, pasager în autoturismul condus de bărbatul de 27 de ani.

Șoferul de 27 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și conducătoarei auto, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, remorca autoturismului nu este înmatriculată, numărul fiind atribuit unui alt autovehicul din străinătate, iar conducătorul auto de 27 de ani, deține permis de conducere doar categoria ”B”, necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul auto, a cărei  masă maximă autorizată este mai mare de 750 kg și care necesită permis de conducere categoria ”BE”.

Cu ocazia examinării autoturismului înmatriculat în străinătate implicat în accident, polițiștii au identificat un pistol cu aer comprimat, pentru care, bărbatul de 27 de ani, nu era autorizat  să-l deţină, acesta declarând că l-a achiziționat din străinătate la finele anului 2016 și l-a introdus în țară la începutul anului 2017, fără să fie informat despre obligativitatea legală de a se autoriza.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu permis necorespunzător”, ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals și neînmatriculat remorcă”, ”vătămare corporală din culpă”, ”nerespectarea regimului  armelor şi  muniţiilor” şi ”contrabandă  calificată”, ce va fi soluționat procedural, precizează Poliția Suceava.


Intră acum și în grupul de