Locuințele din cartierul Obor din Vatra Dornei nu se mai află în pericol de a fi inundate, după ce râul Bistrița a fost deblocat de ghețuri

Formațiunile de gheață din zona confluenței râurilor Dorna și Bistrița au fost degajate în urma intervențiilor Administrației Bazinale a Apelor Siret-Bacău, pericolul inundării unui cartier din Vatra Dornei fiind astfel eliminat.

Prefectul județului Suceava Constantin Harasim s-a deplasat duminică, în municipiul Vatra Dornei, unde a avut o întrevedere cu primarul Ilie Boncheș pentru a evalua situația actuală a lucrărilor de degajare a formațiunilor de gheață din zona confluenței râurilor Dorna și Bistrița.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, ABA Siret Bacău, prin intervențiile cu utilaje specifice, a deblocat albia râului Bistrița pe o lungime de circa 400m, în aval de confluența cu afluentul de dreapta al acestuia, respectiv râul Dorna.

Harasim a menționat că se apreciază că zăporul de pe râul Dorna are asigurată deplasarea în aval, iar locuințele din cartierul Obor din Vatra Dornei nu se mai află în pericol de inundare.

Prefectul a mai arătat că se va continua monitorizarea cursului râului Bistrița, în amonte de confluența cu râul Dorna, în amonte de municipiul Vatra Dornei, întrucât în bazinul superior al râului Bistrița până în zona Cîrlibaba, pe albia râului este format un pod de gheață care în prezent poate crea probleme pe tronsonul Iacobeni-Vatra Dornei. (N.B.)