Peste 250 de amenzi aplicate șoferilor în ultimele zile de polițiștii suceveni pentru depășirea vitezei


Intră acum și în grupul de

În ultimele zile, peste 150 de poliţişti rutieri din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu polițiști rutieri din cadrul polițiilor municipale și orășenești și sprijiniţi de agenții de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie cu sarcini pe linie rutieră, au organizat şi desfăşurat o acţiune în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice sucevene.

Potrivit Poliției Județene Suceava, pentru impunerea unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu cei de la formaţiunile de profil din teritoriu, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi consumului de băuturi alcoolice, cât şi pentru constatarea şi sancţionarea altor genuri de abateri generatoare de evenimente rutiere grave.

În cadrul acţiunii au fost constatate 6 infracţiuni, toate la regimul rutier, fiind aplicate 373 sancţiuni contravenţionale în valoare de 190.200 lei, din care 253 pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reţinute 26 de permise de conducere, din care 13 pentru depăşirea regimului legal de viteză şi patru pentru depăşire neregulamentară și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Între cazurile deosebite a fost cel al unui tânăr de 22 de ani, din municipiul Rădăuți,ce  a fost depistat în timp ce conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost sancționat cu amendă și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Un alt caz a fost al unui bărbat de 44 ani, din  orașul Milișăuți, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiindu-i întocmit dosar penal.

Un tânăr de 18 ani, din comuna Cirlibaba, a fost depistat pentru că a condus autoturismul pe DN 18 Cirlibaba, fără să posede permis de conducere, fiindu-i întocmit dosar penal, iar un bărbat de 45 ani, din municipiul Galați, a condus autoturismul pe DN2 cu viteza de 105 km/h.

Poliţiştii vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor legale , astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic, arată sursa citată. (N.B.)


Intră acum și în grupul de