Primarul Ion Lungu: Sunt total împotrivă să se colecteze fonduri în școli prin asociațiile de părinți. Noi dăm fonduri suficiente


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că este împotriva colectării de fonduri în școli pentru a fi achiziționate diverse materiale, el susținând că municipalitatea alocă fonduri suficiente.

„Sunt total împotrivă. Eu ca primar sunt total împotrivă. Dăm bugete destul de consistente la școli, pentru că 30 la sută din bugetul municipalității merge la școli”, a spus Lungu.

El a arătat că întotdeauna a spus directorilor să spună de ce sumă e nevoie la fondul școlii pentru că o va primi de la Primărie.

„Nu are rost să ne încurcăm cu părinții. Să discutăm cinstit: e o problemă să se cumpere trei perdele într-o clasă? Noi dăm sume consistente de zeci de miliarde de lei cheltuieli de întreținere, în bunuri și servicii. E o problemă de mentalitate. Nu cred că asta e soluția”, a mai declarat primarul.

El a adăugat că directorii care spun că nu au bani, să vină la el să le demonstrez că au, sau dacă nu au atunci vor mai primi.

„Nu trebuie să ia bani de la părinți pentru cheltuieli de întreținere”, a spus Lungu.

El a arătat că sumele care sunt alocate școlilor vin tot din taxele plătite de părinți care sunt contribuabili.

Ion Lungu a explicat că din fondul clasei se pot aduna până la maxim 10.000 de euro pe an și că nu este o problemă pentru a se asigura de la municipalitate această sumă  așa că nu vede o soluție în colectarea de fonduri de la părinți. (N.B.)


Intră acum și în grupul de