Foc de armă și urmărire la Vicovu de Sus pentru reținerea unui contrabandist de țigări care conducea un Audi A6 înmatriculat în Irlanda. Bărbatul a fost reținut


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au tras, miercuri seara, un foc de armă pentru reținerea unui contrabandist de țigări care conducea un autoturism Audi A6 înmatriculat în Irlanda, a refuzat să oprească la solicitarea poliției și a abandonat apoi mașina încercând să fugă.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, Ilie Poroch Serițan, miercuri seara în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au identificat în trafic, pe raza localităţii de frontieră Vicovu de Sus, un autoturism Audi A6,  înmatriculat în Irlanda, despre care aveau informații că transportă țigări de contrabandă.

La semnalele regulamentare efectuate de polițiști, şoferul autoturismului a refuzat să oprească, fapt pentru care polițiștii de frontieră au  urmărit maşina, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare, dar șoferul a continuat deplasarea în mare viteză spre localitatea Horodnicu de Sus, unde a fost blocat, moment în care a abandonat mașina și a încercat să fugă.

Bărbatul nu s-a supus somațiilor verbale, iar polițiștii de frontieră au tras un foc de avertisment și au reușit să-l rețină pe suspect, un bărbat în vârstă de 44 de ani, Ioan P.

La controlul efectuat, în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care şoferul împreună cu maşina au fost conduși la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.200 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare de 90.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 13.500 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicovu de Sus în vederea continuării cercetărilor.

În urma verificărilor suplimentare s-a constatat că bărbatul are permisul de conducere suspendat, fapt pentru care acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia  dreptul de a conduce i-a fost suspendat.

Față de acesta s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat la Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă. (N.B.)


Intră acum și în grupul de