Rectorul Universității Suceava, Valentin Popa, le-a expus consilierilor locali suceveni dorința universității de a colabora mai mult cu administrația locală


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a vorbit, joi, în ședința Consiliului Local Suceava despre o colaborare mai largă a Universității sucevene cu administrația locală, arătând că își dorește ca rolul instituției academice să nu se rezume doar la ceea ce se petrece în amfiteatre sau săli de curs și laborator.

Valentin Popa a arătat că universitatea este dispusă să colaboreze cu autoritatea locală pentru deschiderea unor noi orizonturi pentru unități liceale din municipiu prin implicarea, inclusiv cu cadre didactice, pentru pregătirea liceenilor în domenii cerute în prezent de piața muncii.

Popa a lansat, de fapt, o dezbatere publică privind rolul universității sucevene în viața cetății și de modul în care consilierii locali văd o colaborare între autoritatea locală și universitate în ceea ce privește dezvoltarea municipiului și chiar folosirea brand-ului universității pentru ridicarea adresabilității la unele unități liceale sucevene.

Rectorul USV a arătat că preluarea în administrație a căminului Liceului Alimentar din Suceava este mai mult o mână întinsă a universității către administrația locală pentru că investițiile pe care le va realiza universitatea în reabilitarea căminului la standardele actuale sunt mari, iar fondurile sunt asigurate din resurse proprii, menționând că banii sunt folosiți pentru modernizarea unui bun care rămâne al Primăriei.

Totodată, el a explicat că își dorește și ca Primăria Suceava să asigure finanțarea stabilită pentru echipa de handbal a USV și nu să se aloce fonduri în funcție de gradul de realizare a bugetului.

Rectorul USV trebuia să susțină discursul la începutul ședinței Consiliului Local Suceava, dar a întârziat, iar președintele de ședință, Lucian Harșovschi, a întrerupt ședința la punctul 14, iar cu acordul celorlalți consilieri locali a dat cuvântul rectorului pentru a nu fi obligat să aștepte până la ultimul punct-„Diverse”.

 


Intră acum și în grupul de