Seredenciuc: Începem în acest an drumul turistic Mănăstirea Humorului – Sucevița. Președintele Flutur ține foarte mult la acest proiect


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, a declarat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că în acest an urmează să înceapă realizarea proiectului drumului turistic între Mănăstirea Humorului și Sucevița.

 

El a declarat că de la bugetul de stat, județul Suceava va primi în acest an suma de 11 milioane de lei pentru drumuri județene, sumă comparabilă cu cele primite în anii trecuți și a menționat că unul dintre proiectele vizate este cel al drumului turistic Mănăstirea Humorului-Sucevița.

„Președintele Gheorghe Flutur ține foarte mult la acest proiect”, a spus Seredenciuc.

El a arătat că va fi nevoie pentru acest drum scoaterea din fondul forestier a zonei care urmează să fie modernizată.

 

Drumul  Mănăstirea Humorului-Sucevița, va face o legatură între mănăstirile UNESCO din județ și traveresează o zonă cu un peisaj care face concurență traseului prin Pasul Palma urmând să facă legătura între Bazinul Moldovei și Bazinul Sucevei peste Obcina Mare.

Vicepreședintele CJ Suceava a mai declarat că autoritățile sucevene vor să mai atragă fonduri pentru infrastructura rutieră prin PNDL, dar cel mai important proiect este cel care face legătura între Suceava și Iași.

Potrivit lui Seredenciuc problema este că încă nu există acreditată Autoritatea de Management care să aprobe acest proiect și că este necesar ca Ministerul Fondurilor Europene să finalizeze cât mai repede acreditarea acestor autorități.


Intră acum și în grupul de