Doua autogari in buricul targului


Intră acum și în grupul de

O noua autogara va fi amenajata, în curând, în centrul municipiului Suceava. Ceea ce, în mod normal, ar reprezenta o veste buna pentru sucevenii obisnuiti sa circule cu mijloacele de transport în comun este un motiv de îngrijorare din cauza locatiei aleasa pentru aceasta autogara. Este vorba despre o suprafata de aproximativ 300 de metri patrati, situata pe strada Ion Creanga, în spatele autogarii din Suceava, mai exact, una dintre cele mai aglomerate zone din municipiu.

În pofida divergentelor de opinie a consilierilor locali suceveni, societatea INTERTRANSCOM SRL Iasi a obtinut avizele si aprobarile necesare pentru realizarea acestui proiect.

Potrivit reprezentantului acestei societati, Vasile Toma, noua autogara va fi amenajata pe un teren, proprietate privata a societatii iesene, pe care se afla deja o constructie.

„Înfiintarea acestei autogari este, de fapt, transformarea statiei de îmbarcare-debarcare, care functioneaza din anul 2005, în autogara. Acest lucru ne permite sa investim si sa amenajam trei peroane, o sala de asteptare cu 20 de locuri, un birou de informatii, un birou de emitere a biletelor si abonamentelor, dar si a unui spatiu pentru bagaje”, a explicat Vasile Toma.

Reprezentantul INTERTRANSCOM Iasi a tinut sa precizeze ca nu întelege îngrijorarea sucevenilor cu privire la o aglomerare si mai mare a zonei în care functioneaza deja o alta autogara, o statie de taxi, Piata Centrala din Suceava si mai multe institutii. Acesta este însa de parere ca aglomeratia nu este cauzata, nici pe departe, de microbuzele societatii de transport din Iasi, care „nu stationeaza niciodata pe domeniul public”, ci de „blocul aflat în constructie în aceasta zona” si de lucrarile la reteaua de termoficare a orasului. 


Intră acum și în grupul de