Flutur anunță că vor fi modernizate două drumuri spre frontieră și Hordoniceni-Fălticeni, dar că se depun proiecte pe PNDL pentru Mălini-Borca, Bilbor-Glodu , Poiana Micului-Sucevița și Frasin-Broșteni


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că în programul de modernizare de drumuri județene în acest an sunt prevăzute mai multe trasee care vor fi incluse la finanțare, se vor executa lucrări de reparații pe mai multe tronsoane, dar că se vor iniția proiecte de finanțare prin PNDL pentru mai multe drumuri importante.

Astfel, deși bugetul pentru drumuri este mai auster, autoritățile județen vor continua investițiile în infrastructura rutieră.

„Avem de gând să modernizăm drumul Brodina-Ulma și apoi spre frontiera spre Ucraina și e vorba de 5 kilometri în zona care a fost inundată și unde a fost și calea ferată distrusă, iar 1,3 kilometri pe programul transfrontalier până la frontieră”, a spus Flutur.

Totodată,  el a anunțat că se va moderniza drumul de la Izvoarele Sucevei până la frontiera cu Ucraina cu fonduri transfrontaliere pe o lungime de 1,2 kilometri și din fonduri proprii porțiunea între Moldova Sulița și Izvoarele Sucevei, de 3 kilometri.

Porțiunea de drum județean care leagă Horodniceni de Fălticeni va fi finanțată în acest an, a spus Flutur care a menționat că mai sunt de efectuat lucrări pe încă 2,8 kilometri în continuarea lucrărilor deja făcute.

Președintele CJ Suceava a arătat că de asemenea, în ședința CJ Suceava se vor supune aprobării indicatorii tehnico-economici pentru a fi depuse proiecte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală drumul Mălini-Crucea Talienilor până la limita de județ, fiind de modernizat 14 kilometri.

Totodată, urmează să fie depus proiectul pentru modernizarea porțiunii de drum Bilbor-Glodu, pe 3,6 kilometri, pentru a se finaliza întregul traseu, a mai spus Flutur.

El a mai anunțat că se va efectua studiul de fezabilitate și documentația tehnică pentru drumul Poiana Micului-Sucevița, un drum extrem de important care leagă Valea Humorului de Valea Sucevița.

Președintele CJ Suceava a mai spus că va fi propus pentru finanțare prin PNDL și  drumul Frasin-Broșteni, care este în prezent „jalnic”.

”E un drum județean pentru care nu avem resurse și vom solicita prin PNDL rezolvarea acestei probleme”, a declarat Flutur.


Intră acum și în grupul de