Șofer de camion băut oprit de Poliție când conducea o autoutilitară cu semiremorcă pe Calea Unirii din Suceava. Alți șoferi băuți depistați în județ în week-end sunt cercetați penal


Intră acum și în grupul de

În acest week-end polițiștii suceveni au depistat mai mulți șoferi care conduceau autovehicule deși consumaseră înainte băuturi alcoolice, cea mai gravă situație fiind a unui șofer de camion din Botoșani care a fost depistat cu o alcoolemie în aerul respirat de 1,2 mg/l.

Astfel, vineri seara, la ora 20.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Calea Unirii, din localitate, autoutilitara cu semiremorcă, condusă de un bărbat de 39 de ani, din județul Botoşani.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Poliția Suceava menționează că sâmbătă, la ora 00.15, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Bistriţei, din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Udeşti. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Un alt dosar penal a fost deschis pe numele unui tânăr de 22 de ani din comuna Slatina care a fost depistat, sâmbătă, la ora  00.35, de o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, pe DJ 209A, în timp ce conducea un autoturism având la testul etilotest  0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, la ora 02.35, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Victoriei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 39 de ani.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și este cercetat penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Și polițiștii din Câmpulung Moldovenesc au oprit, sâmbătă, pentru control pe strada Calea Transilvaniei din localitate, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Mușenița care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică dimineața la ora 02.23, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe strada Vasile Deac din localitate, autoturismul condus de un localnic de 31 de ani.Șoferul  fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot duminică la ora 02.50, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti, a oprit pentru control pe DJ 178A, pe raza comunei Todireşti, autoturismul condus de un bărbat de 37 de ani, din comuna Ilişeşti, iar șoferul fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în aceste cazuri  s-au întocmit dosare penale pentru  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de