Polițiștii rutieri suceveni au suspendat 23 de permise de conducere în trei zile de controale. Au fost aplicate 461 de sancțiuni, din care aproape 330 pentru viteză


Intră acum și în grupul de

Peste 150 de poliţişti rutieri din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu polițiști rutieri din cadrul polițiilor municipale și orășenești și sprijiniţi de agenții de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie cu sarcini pe linie rutieră, au organizat şi desfăşurat în perioada 24 – 26 februarie a.c., o acţiune în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice sucevene şi identificării şoferilor care încalcă regimul legal de viteză.

 Potrivit Poliției Județene Suceava, toate cele zece autospeciale dotate cu aparatură radar au fost prezente pe drumurile naţionale şi europene, în special în intervalul orar 09.00 – 13.00 şi 14.00 – 18.00 pentru identificarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză.

În partea a doua a zilei, între orele 20.00 – 24.00 poliţiştii au acţionat în special pe drumurile judeţene şi comunale în vederea identificării şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.

 ”În cadrul acţiunii au fost aplicate 461 de sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe sancţiuni – 329, au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost constatate 10 de infracţiuni – conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere auto neînmatriculat.

 Poliţiştii au suspendat 23 de permise de conducere pentru depăşirea regimului legal de viteză dar şi alte abateri.

Pentru neregulile tehnice constatate au fost retrase opt certificate de înmatriculare pentru vehicule”, precizează sursa citată.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

”Viteza excesivă generează accidente cu urmări din cele mai grave!”, transmit polițiștii suceveni. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de